2017. január 18.

A 2017-es év legelső interjúját az Elle Magazin készíthette Kit Haringtonnal, mely a februári számukban fog megjelenni. A teljes interjú magyar fordítását el is olvashatjátok az alábbiakban, Trónok harcával, színészettel kapcsolatos kérdések merültek fel, illetve néhány biztosan megmosolyogtató gyöngyszemet is találhattok benne, ami Kit stílusát ismerve nem maradhatott el.

Loknis hajzuhataga, barna szemei, és rettenthetetlen bátorsága már a kezdetekben elrabolta szívünket, de mint ahogy azt mind megtanulhattuk, a Trónok harca Kit Haringtonja több, mint egy kard és hó.

Elle: Ahogy azt mind tudjuk, Jon Snow a szüzességét egy barlangban vesztette el. A tied elvesztése hogyan történt?

Kit: Az enyém elvesztése egy kicsit szokványosabb módon történt egy barlangnál. Tipikus tindzsérhez méltóan egy buliban vesztettem el.  Valószínűleg túl fiatal voltam.

Elle: Túl fiatal – 13 éves?

Kit: Nem, de nem állsz túl messze tőle. Szerintem én és a lány csak szerettük volna, ha megtörténik. Vagy vársz, és jól csinálod, vagy fiatal vagy, és úgy döntesz, leveszed a vállaidról a súlyt.

Elle: Az internet tele van rólad szóló pletykákkal. Igaz, hogy az egyik felmenőd találta fel a legelső vízöblítős wc-t I. Erzsébet királynő számára?

Kit: Ez 100%-osan igaz. Úgy hívják, hogy “a John Harington”.

Elle: Várj csak… Mind a családod miatt hivatkozunk a wc-re ‘John’-ként?

Kit: Igen. [nevet] Örülök, hogy nem ‘Harington’-ként emlegetjük. Az én felmenőim sok rossz költeményt is írtak a királynőnek. A rossz költői géneket örököltem tőlük, de a feltalálóit már nem.

Elle: A Trónok harcát Izlandon forgattátok. Nem válsz magányossá, amikor elszigetelve dolgozol?

Kit: Imádom. Általában a semmi végén vagyunk. Az egész stáb és színészgárda egy hotelben száll meg. Nincs bár az úton, ahova lemehetnénk, és nincs étterem se. A forgatással 4-kor végzünk, amikor elkezd sötétedni, onnantól pedig az egész esténk szabad. Ez elég klausztrofóbiásan és unalmasan hangzik, de igazából csodálatos, mivel ezzel a nagyszerű családdal töltheted. Mindenki előmászik a kis csigaházából, mivel nem tudnak a képernyőik előtt ülni. Beszélgetned kell. Az emberek társasjátékokat és hangszereket hoznak elő.

Elle: Te milyen hangszeren játszol?

Kit: Van egy kis csapatunk. Ennél nem mondhatok többet róla. Nem igazán vagyok zenész, de ütősen játszom.

Elle: És a társasjátékok?

Kit: Én Risket szoktam játszani. Országok elfoglalásáról szól. Tulajdonképpen olyan, mint a Trónok harca.

Elle: Azért kezdtél el színészkedni, hogy nőkkel ismerkedhess?

Kit: Talán részben. Jó dolog, ha fel tudsz vágni valamivel, amivel figyelmet szerezhetsz magadnak. A figyelem pedig néha eljuttat a másik nemhez. De mire én eljutottam a dráma iskoláig, addigra már komolyabban szerettem volna színész lenni, mint szoknyákra vadászni.

Elle: Mikor sírtál utoljára?

Kit: A repülőkön mindig sírok.

Elle: Miért?

Kit: Van valamiféle romantikus hatása annak, ha repülsz valahová, illetve ha a magasságban lehetsz… Egyszer-egyszer szeretek sírni egy jót. Kienged valamit. Vannak pontjai az életemnek, amikor sírni szeretnék, de nem tudok. Akár sétálhatok az utcán, a dolgok pedig hónapok után felszínre jutnak bennem- és ekkor kapom magam azon, hogy sírok.

Elle: Mi sarkallt a legutóbbi repülős sírásodra?

Kit: Az élet ára című filmet néztem Helen Mirren főszereplésében. Meghalt Alan Rickman, ebben a filmben pedig megláttam őt, ami nagyon felzaklatott. [szünet] De ennek már jó ideje. Szükségem van egy kis sírásra.

Elle: Ez most a televíziós számunk. Sok ember használja ki a tévét gyerekfelvigyázóként. Mit tanultál a tévéből gyerekként – akár jó, vagy rossz dolgot?

Kit: Nagy Szezám utca rajongó voltam gyerekként. Nem nézhettem tévét, amikor beteg voltam és nem mehettem suliba – mivel az arra ösztönzött volna, hogy maradjak otthon. Egyedül a Szezám utcát nézhettem ilyen esetekben. Persze ez visszaütött anyának, mivel ezután amiatt akartam otthon maradni, hogy nézzem a Szezám utcát. Igazából, a múltkor beszéltem Peter Dinklage-el, aki azt mondta, hogy szerepelt a műsorban. Én pedig mondtam neki – ezt nyugodtan írásba veheted – szeretnék benne lenni a Szezám utcában. Egy kész álom lenne számomra. Eléggé el lennék hűlve a báboktól.

Elle: Jon Snow eléggé borongós. Szeretnél egy olyan szerepet elvállalni, ami teljesen eltér tőle?

Kit: Mint a legtöbb színész esetében, általában egy szerep tesz híressé, utána pedig eléggé sok hasonló kaliberű ajánlást kapsz. Jon Snow egy hős, egy jó és erkölcsös személy – így eléggé sok hozzá hasonló szerepet kapok. Most már megtanultam elkerülni ezeket. Máskülönben csak megőrülnék. Szeretném vígjátékban is kipróbálni magam, de nem romantikus vígjátékban, mert nem vagyok túl romantikus komédiás srác. De szeretnék valami igazán elcseszett karaktert eljátszani. Egy olyan személyt, aki eléggé a határ szélén áll.

Elle: Ha jól játszuk meg a kártyáinkat, ezután az interjú után egy Szezám utcabeli, és egy drog függő szerepet fognak felajánlani neked.

Kit: Igen, egy Szezám utcabeli drogfüggőt. [nevet] Reméljük, hogy a Szezám utca nem szeretne eljutni odáig.


Szólj hozzá a bejegyzéshez