2019. július 23.

2016. február 14-én még nem sejtettem, hogy majdnem 3 és fél évig fogok szerkeszteni egy rajongói híroldalt Kit Haringtonról, aki szívemben egy állandó helyre lopta be magát. Az oldalt vittem tűzön-vízen keresztül, amire 624 bejegyzés, 47 aloldal, 37 interjú fordítás és több, mint 10.000 galéria kép a bizonyíték. Most viszont elérkezett a búcsú ideje.

A zárás már egy ideje kezdett megfogalmazódni bennem, és biztosíthatlak benneteket, nem rossz helyről jött. Mint tudjuk, a Trónok harca idén tavasszal zárult le véglegesen. Nem terveztem zárni utána, mivel eléggé gagyinak éreztem, ha csak addig vinném az oldalt, ameddig a műsor is fut és Kit is benne van. Az oldal sosem a Trónok harcáról szólt, bár ebből indult ki, hiszen ennek a sorozatnak köszönhetően ismertem meg Kitet. Mindig is jobban hajlottam Kit személye után, és mindig szívesebben szerkesztettem az egyéb projektjeiről, mint a Trónok harcáról. Ezzel csak azt szeretném elmondani, hogy nem a sorozat vége miatt zárom be az oldalt. Koránt sem.

De akkor miért is?

Természetesen nem kötelező jelleggel szeretném megosztani ezt veletek, hanem csak azért, mert úgy érzem, az helyes, ha megteszem. Kit számomra több egy egyszerű hírességnél, akit csak a külseje miatt szeret az ember. Ő valami hihetetlenül tisztességes és rendes ember, és nem a hírnév vagy a pénz vezérli. Bár szerettem szerkeszteni róla, mindig voltak olyan tartalmak, amiket nem szívesen osztottam meg az oldalon – többek között a lesifotós képeket vagy pletykán alapuló szenzáció hajhász cikkeket – főleg azért, mert ezek mind sértik Kit személyes szfériáját. Mindig is igyekeztem úgy megírni a cikkeket, hogy azzal semmiféle módon ne sértsem ezt, hiszen számára nagyon fontos a magánéletének a tiszteletben tartása. Ez akkor is kiderült, amikor idén önszántából rehabra ment alkohol problémák és a Trónok harca vége okozta stressz miatt. Ő mindig is nehezebben dolgozta fel a hírnévvel járó nehézségeket, és még csak azt is fájt nézni, ahogy minden híroldalon az erről szóló cikkek voltak a vezető hírek. Egyszerűen undorító volt, amiket írtak róla az emberek, és nem akartam én is egy lenni, aki ezzel szerez olvasókat. Mellesleg, Kit egyáltalán nem tehet arról, hogy mi lett a Trónok harca vége, sokan mégis őt hibáztatták Jon Snow tetteiért – holott ő mindent beleadott a legvégsőkig a szerepébe, aminek életének 9 évét szentelte oda.

Visszatérve a lényegre, elérkeztem egy olyan ponthoz, ahol már nem prioritásom posztolni Kitről a híreket, bármennyire is szeretem őt, inkább maradok a háttérben, és onnan szemlélem tovább tevékenységeit. Habár az oldalt nem fogom tovább vinni, Kit Harington továbbra is a kedvencem marad, és követni fogom, bárhová is ível a karrierje. Ha úgy dönt, inkább a színháznál marad, az is rendben van, ezután is követni fogom a tevékenységeit, és támogatni benne a tőlem telhető módokon. Bármerre is vezeti az útja, számomra az a legfontosabb, hogy azt csinálja, amit szeretne, és boldog legyen. Szívem mélyén pedig reménykedek benne, hogy lesz még olyan színpadi darabja, amiben majd én is megtekinthetem az alakítását.

Végső soron szeretném megköszönni nektek, látogatóknak, ha követtétek az oldalt – akár kisebb, akár nagyobb intervallumig – sosem felejtem el azt a sok mindent, amit adtatok. Örülök neki, hogy nem csak egy üres felületre írtam, hanem voltak is olvasóim. Szeretném megköszönni, hogy a Facebookos oldalon is létrejöhetett egy szuper, aktív közösség, akik mindig lájkokkal mutatták jelenlétüket. Nagyon szerettem nektek szerkeszteni.

Teljesen nem fogok felszívódni az internet bugyraiból, ha valakit érdekel, merre találhat meg, akkor a következő linkeken esetleg a nyomora bukkanhattok. Az oldal remélhetőleg nem fog törlődni még egy ideig, addig is minden tartalom elérhető lesz böngészésre.

SpaceMiragerMoovieHunter | Twitter | Tumblr


Szólj hozzá a bejegyzéshez