2016. szeptember 03.

Ezúttal elolvashatjátok a teljes Elle Men China interjút, melynek szerencsére egy külföldi oldal elkészítette az angol változatát, így le tudtam fordítani magyarra. Az interjú rendkívül sokszínű, sok érdekes témát érint, csak hogy pár dolgot említsek, Kit beszél a Trónok harcáról, a színész lét különböző kérdéseiről, rá aggatott címkékről, divatról, a The Death and Life of John F. Donovanről, és még sok másról. Igazából nagyjából minden kérdésre kitért az interjú készítője, amivel jelenleg, illetve ebben az évben foglalkozott Kit Harington. Jó olvasást hozzá!

Nehéz volt megtartani Jon Snow halálának & feltámadásának a titkát?

“Ebben az évben nem volt más választásom, mint minél kevesebbet beszélni róla. Őszintén szólva nem szerettem volna elrontani a nézők hangulatát, így nagyon fontos volt, hogy ne spoilerezzem el nekik. Emiatt egy interjút sem vállaltam. Ha az ember nem elég óvatos, akkor nagyon könnyű kiszivárogtatni a spoilereket. Ám hogyha egy szót sem kell szólnod, akkor semmit nem ronthatsz el.”

Gyerekkorodban gondoltad volna, hogy felnőttként színész leszel?

“Nem emlékszem, hogy gondoltam volna rá. De amikor átnéztem a régi sulis munkáimat, felfedeztem, hogy 13 évesen írtam egy esszét azzal a címmel, hogy ‘Mi szeretnék lenni, amikor nagy leszek’ – anyukám sosem volt képes bármit is kidobni – abban nagyon tisztán megfogalmaztam, hogy felnőttként színész szeretnék lenni.”

Közel állsz az epikus fantasy műfajhoz? Fiatalabb korodban olvastál Tolkient vagy Harry Pottert?

“Mielőtt csatlakoztam a Trónok harcához, nem igazán nyűgözött le ez a műfaj. De volt két fantasy regény, amit szerettem, ez pedig Ursula le Guin ‘A Szigetvilág varázslója’ és a Harry Potter volt. Emlékszem, hogy amikor olvastam a A Szigetvilág varázslóját, akkoriban best-sellernek számított. Anyukámnak jó érzéke volt a jó gyermek olvasmányok felkutatásához. Nagyon remélte, hogy sokat fogunk olvasni. Egy különleges kiadású A Szigetvilág varázslója könyvet kaptam tőle. Sajnos azóta nem találom ezt a könyvet. Ez feldühít, mivel az a könyv manapság sokat érhet!”

Elfogadod, hogy ‘romantikus hősként’ lettél felcímkézve?

“Nem tudom, hogy ez a címke pontosan mit foglal magába. Szerintem maga a hős szó furán hangzik. Ha csak hős szerepeket szeretnél elvállalni, akkor a színészi karriered hamar rossz útra tévedhet. A valóságban nincsenek hősök. Senki sem hős, és senki sem csinál úgy, mintha romantikus hős lenne. Az emberek bármilyen címkét ráaggathatnak a karakterekre, de ez nem fog segíteni engem a megformálásban.”

Miféle okból nem használsz közösségi oldalakat?

“Nagyon lusta vagyok! Egy telefon bőven elég nekem. Nem szeretnék még közösségi oldalakat is használni. Az egyensúly elérésére törekszem az életben. Szerintem a közösségi oldalak nagyszerűek, sok embert boldoggá tesznek. De számomra sok energiát pazarolnak. Nem szeretném, ha az emberek túl sokat tudnának az életemről. Remélem, egy nap eljutok Kínába, a műsorunk ott elég széles körben nézett. Kellemesen meglepődnék. Ez tényleg nagyon lenyűgöző.”

Sok brit színész rendelkezik jó színházas háttérrel. Te is szerepeltél már színdarabokban, igaz?

“Három darabban is szerepeltem. Egy dráma iskolát végeztem el, egy nagyon tipikus brit dráma iskolát. Nagyon jó színpadi képzésben volt részem. Nagyon szeretek színdarabokban fellépni. Ami azt illeti, éppen egy színdarabon lettem túl, mielőtt Montrealba jöttem volna egy új filmet forgatni.”

Mi a különbség a színház, és a filmforgatás között?

“Olyan, mintha két, teljesen különböző munkád lenne. Éppen Londonból érkeztem, miután befejeztünk egy színdarabot, leforgatni ezt az új filmet, a különbség pedig sokkoló volt. A tévéműsorokba és a filmekbe a pillanat minden apró részletét fel kell venni, de amikor egy színpadon lépsz fel, olyan vagy, mint egy óriás, mivel a teljes testbeszédedet használnod kell önmagad kifejezésére. Amikor a színpadon vagy, senki sem tud úgy a szemedbe nézni, mint egy kamera által felvett közeli képen. Azt nem tudom, hogy a színészet melyik fajtája értékesebb. A színész számára valószínűleg a színpad sokkal jelentőségteljesebb. Én mindkettőt szeretem a különbségek ellenére.”

Részt vettél egy videó játék, a Call of Duty elkészítésében. Tudsz mondani nekünk erről valamit?

“Egy rosszfiút alakítottam. Nagyon érdekes volt, mivel még sosem játszhattam hasonló karaktert ezelőtt. A rendező Guy Ritchie volt. Nem mondhatok többet, mivel nekem sem árultak el túl sok részletet. A történet a világűrben fog játszódni. Nagyon érdekesnek ígérkezik.”

Szeretnél több rosszfiú kaliberű karaktert is eljátszani a jövőben?

“Igen. Nem tudom, mennyi valószínűsége van annak, hogy a jövőben kapjak hasonló szerepeket. Őszintén szólva, az ilyesféle szerep nem az én stílusom. Szerintem sokkal ravaszabb megjelenéssel rendelkeznek azok a színészek, akik általában rosszfiúkat alakítanak. Az emberek általában egyenes karakterek megformálását várják el tőlem. Azonban én nagyon szeretnék több lehetőséget kapni rosszfiúk megformálására. Igazán lenyűgözőnek vélném.”

A te hírnév felé vezető utad Henry Cavillre emlékeztet engem. Neki is volt egy tévésorozatos időszaka, aztán ő lett Superman, most pedig egy szupersztár. Szeretnéd, hogy ez veled is megtörténjen?

“Hogy egy szuperhőst alakíthassak? Nehéz megmondani. Manapság úgy tűnik, a színészek kizárólagos szerepeket szeretnének kapni. Visszatérhetsz ugyanahhoz a karakterhez, szereted ezt a karaktert, egy családhoz tartozhatsz, akikkel fél éven keresztül folyamatosan ezt a karaktert alakítod, végeredményképpen pedig híressé válsz. Ez a karakter megengedi, hogy mellette más munkálat is vállalj, ami valószínűleg nem fizet sokat, de annál több szenvedélyt kell beleadni – úgy tűnik, ez a módi járja. A Trónok harca ezt adta meg nekem. Jon Snow az én kizárólagos szerepem. A Trónok harca tett híressé. Szeretnék több tévéműsorban szerepelni. Egy évad befejezése után egy újabb évad következik, mint egy filmsorozatban. Mindegyik értékes, tökéletes. Az év többi részében pedig más dolgokat is csinálhatok. Azután pedig visszatérek ismét a szeretett karakterem alakításához.”

Közeli kapcsolatban állsz a Mencap jótékonysági szervezettel. Tudnál erről beszélni egy keveset?

“A Mencap egy nagyszerű szervezet. Fő feladata, hogy segítse az emberek megértését a tanulási nehézségekkel rendelkezők felé. Nagyon közel állunk, mivel az unokatestvérem Down szindrómás. Iskolát biztosítanak számára, és sok szórakoztató tevékenységet. A Trónok harca kezdeti szakaszában feltettem magamnak a kérdést, hogy tudnék-e valahogy segíteni neki. A hasonló tanulási nehézségekkel rendelkező embereket gyakran félreértik. Ez elhanyagolással, vagy visszaéléssel járhat. Folyamatosan tanulnunk kéne, hogy jobban megérthessük őket, meg kéne tanulnunk jobban kommunikálni velük, és a dolgok javulni fognak.”

Milyen a te divat-stílusod?

“Nagyon lusta vagyok, de szeretem a legújabb divatot. A cipők rabja vagyok! Ha kapnék egy szabad napot, akkor elmennék vásárolni, és jó pár cipővel térnék vissza. Talán még csizmát is vennék. Kezdek kifejleszteni egy ‘yuppie’ stílust. Jelenleg 29 éves vagyok. Kezdem észrevenni, hogy a 20-as éveik elején járóknak más stílusérzékük van. Szerintem lehet, hogy egyre kevésbé vagyok divatos. A szűk farmer, és a kényelmes póló az én stílusom! De ha valahova elmegyek, szeretek egy kicsit jobban kiöltözni, egy jó megjelenésű öltönyt viselni.”

Tudnál egy kicsit a jövőbeli terveidről beszélni?

“Ez után a film után visszatérek a Trónok harca forgatására. A jelenlegi filmem címe The Death and Life of John F. Donovan. Ez egy nagyon fontos film, mivel sok lényeges dolgot érint. A kapcsolatokról, családról és az iparról szól, és egy bizonyos ponton arról, hogy mi késztet valódi énünk elrejtésére. A női színészgárda figyelemre méltó, mint például Jessica Chastain, Susan Sarandon, Kathy Bates és Natalie Portman. Nagyon izgalmas. Alig várom, hogy lássam!”

Mikor fog a ‘tél’ megérkezni?

“A tél már megérkezett! A következő évadban teljesen más környezetet fogsz látni. Később kezdjük a forgatást, mivel minden jelenetnek hidegnek és sötétnek kell kinéznie. A következő évad hangulata el fogja árulni, hol is forgattak a színészek!”


Szólj hozzá a bejegyzéshez