2018. október 24.

Mostanában elég sokan meginterjúvolják Kit Haringtont a Dolce & Gabbana illetve a True West kapcsán, így most ismételten egy új interjút olvashattok a színésszel, mely az Esquire számára készült vele. Természetesen nem csak következő színházi projektjéről esett szó, hanem szokásos módon a Trónok harcáról is, illetve Kit jövőbeli terveiről úgy általában.

Miről szól az új színdarabod, a True West?

“Elég sok mindenről attól függően, hogy mit szeretnél belelátni. Egy testvérpárról szól, akik az édesanyjuk házába látogatnak Los Angelesben. Az én karakterem Austin, aki egy forgatókönyvíró, és szeretné útnak indítani a forgatókönyvét. Elég egyenes, hagyományos fajta ember – legalábbis a történet kezdetén. Lee – a testvére, aki egy hitehagyott csavargó – megpróbálja szabotálni Austint a forgatókönyvírásban. Nagyjából olyan, mintha egy személy két oldalát látnánk. Szerintem ők egy és ugyanazon személy.”

Valószínűleg nem szenvedsz hiányt ajánlatokban a Trónok harcát követően. Mi vitt rá arra, hogy ezt a projektet válaszd?

“Mindig is csodáltam Matthew Dunster (a rendező) munkáját. Ez keltette fel az érdeklődésem a darab iránt. Aztán minél többször olvastam el a szövegkönyvet, annál jobban elbűvölt Austin. Ő egy nagyszerű karakter, ráadásul vonzerővel bírt az ötlet, hogy egy kisebb, többet magába foglaló darabban szerepeljek, ahol a főszerep megoszlik köztem és Johnny Flynn között.”

Milyen a kapcsolatod eddig Johnny-val?

“Ragyogó. Ezelőtt nem ismertem őt. Elég nyugodt, átgondolt ember, ami elég jó egy ilyen intenzitású két főszereplős darabban. Ha nem jönnénk ki jól, akkor elég kemény lenne. Eddig már kétszer-háromszor találkoztunk, és mindig jó hangulat alakult ki közöttünk.”

Mi vitt rá arra, hogy ismét visszatérj a színházba?

“A legelső munkám a War Horse c. színdarabban volt. Azután leforgattuk a Trónok harca első részét, majd jött a Posh színdarab, majd 5 év szünet után tértem vissza a színpadra a Faustusba. Így volt egyfajta ösztön, ami erre vitt. Egy cső valahol elakadt bennem, és ezt az elakadást kell megszüntetnem. Szerintem váltogatnom kell a színház és a képernyő között. Számomra ez létfontosságú. Mindegyik más izmokat mozgat meg.”

Idefele jövet rád kerestem Google-ön. A legutolsó hír, ami felbukkant rólad az volt, hogy megborotválkoztál, és ez mit is jelenthet a Trónok harca számára…

“Az emberek félig sem olvassák el az ilyen cikkeket, nem? Megpróbálom figyelmen kívül hagyni ezeket. Nem tudom, szerintem csak simán belefáradtam abba, hogy az utolsó 9 évben a külsőm csak egy spoiler volt.”

Szerinted az emberek azért szeretik Jon Snow-t – különösen ebben a pillanatban – mert erkölcsös vezető egy olyan világban, melyben hiány van ezekből?

“Valójában fogalmam sincs. Ez benne a legjobb. A legtöbb ember bővelkedik kedvelt karakterben. Néhány ember számára Jon Snow azért kedvelt karakter, mert szeretik a sebezhetőségét. Ő egy hős, jó a karforgatásban, más szemszögből pedig sebezhető. Mély és érzelmi hegekkel rendelkezik, ami visszamegy addig a beszélgetésig, amit Tyrionnal folytatott az első évadban: minden törpe egy fattyú az apja szemében, és a többi. Ugyanakkor más emberek meg utálják Jon Snow-t, és imádják Jaime Lannistert. Pont ez a jó dolog ebben.”

Nemesség – erkölcsi cél által vezetve lenni – nem túl sok karakter van ebben a műsorban, aki rendelkezik ezzel a tulajdonsággal.

“Szerintem minden karakternek megvan a saját erkölcsi iránytűje. Mindegyiküket vezérli valami. Jon számára ez az igazság, őszinteség és a nemesség. Az első naptól kezdve az ellen kellett küzdenie, hogy ő egy kivetett, így kiáll a kivetettekért. Például Cersei-t a gyermekei vezérlik.”

Milyen volt befejezni a műsor forgatásait?

“Tegnap pont John Bradley-vel ebédeltem, ami kellemes volt. Arról beszélgettünk, hogy mit is érzünk jelenleg. Pont ott tartunk az évben, amikor kezdenénk a következő évad forgatásait. Habár szerintem egyikünkben sem élt igazi vágy. Szomorúak vagyunk, amiért véget ért, viszont vártuk is ezt a pillanatot. Én készen állok a továbblépésre, bár szerintem itt függ fölöttünk még valami hatalmas dolog, ami miatt még nem ért véget. Úgy értem, nagyon várom már, hogy végre lássam az elkészült változatot! Utána már azt mondhatom, hogy oké, most már végeztünk.”

Van más is a színésztársaid közül, akivel a kapcsolatod továbbra is szoros fog maradni?

“Igen, többen is vannak. Alfie, John, illetve Richard Maddennel még mindig barátok vagyunk.”

Mit gondoltál a Bodyguardról?

“Szerintem nagyszerű volt! Jó, izgalmas televízió. Nagyon örültem neki. Mindig jó jel, amikor az egyik legjobb haverodat nézheted a képernyőn, és elfelejtkezel róla, hogy ő az. Nála ez történt velem. Nem is emlékszem, mikor volt utoljára, amikor mindenki egy brit műsorról beszélt. Talán a Broadchurch volt a legutóbbi. Egyre jobb és jobb műsorokat gyártunk.”

Mik a Trónok harca utáni terveid?

“Csak haladjak lépésről lépésre. Megcsinálom ezt a darabot, aztán meglátjuk, hogy sikerül. Különös módon az idei nyarat követően nem érzem magam igazán kipihentnek, még akkor sem, ha azt gondoltam, hogy egy kellemes pihenős időszak lesz. Egy bizonyos ponton kísérletezni fogok. Rendezek néhány dolgot. Elég sok ambícióm van ezzel kapcsolatban, és kacérkodok a gondolattal.”

Te vagy a Dolce & Gabbana arca. Mennyire fontos a divat számodra?

“Érdekel a divat, habár nem feltétlenül követem a márkákat. Szerencsés voltam, hogy milyen sok Dolce & Gabbana ruhát és parfümöt kaptam, ami nagyon kedves. Így jelenleg elég sokat hordok az ő ruháik közül. Szeretem az angol úriember megjelenést. Az Oliver Spencer a kedvenc márkám jelenleg.”

Milyen féle árucikkek vonzanak?

“Sok fekete. A fekete különböző árnyalatai. Egyszerű, egybefüggő színek. Semmiféle nagy logó vagy ilyesmi.”

Mit gondolnak a régi iskolás barátaid a sikereidről?

“Úgy megyek keresztül az életemen, hogy a barátaim a szart is kialázzák belőlem. Szerintem ez az egyetlen módja, hogy az ember épelméjű maradjon. Szerintem elég nagy bajban vagy, ha egy olyan asztalnál találod magad, ahol mindenkinek te fizeted az italát. Olyan barátokra van szükséged, akik elmondják neked az igazat.”

Mi a legjobb tanács, amit valaha is kaptál?

“Légy kedves az emberekhez. Szerintem anyukám egyik barátja mondta, elég egyszerű: Légy jelen, és légy kedves. Ráadásul pont nemrég mondta.”

Mivel foglalkoznál akkor, ha nem színész lennél?

“Szerintem akkor egy munkanélküli színész lennék. Valójában fogalmam sincs, valószínűleg a kreatív iparban dolgoznék valamit. Újságíró vagy fényképész lennék. Vagy háború tudósító, ez az elképzelés eléggé tetszik.”

Szerinted mi a legjobb kor?

“A 27. életévem elég jó volt. A 28. szívás volt. A 28. volt életem legrosszabb éve. A 31 elég jó volt. Amikor elkezdtem a Trónok harcát, annyi idős voltam, mint Sophie és Maisie amikor abbahagyták a Trónok harcát. Ez elég bizarr.”


Szólj hozzá a bejegyzéshez