2017. július 31.

Az eheti Trónok harca epizódban tűz és jég végre találkozott egymással…  Az Emilia Clarke és Kit Harington által alakított közkedvelt Trónok harca karakterek először szerepeltek egymással a tévé képernyőjén, a sorozat 7. évadának 3. epizódjában. Ám a találkozás nem teljesen úgy sült el, ahogy vártuk volna. Dany azt követelte Jon Snow-tól, hogy erősítse meg a Stark ház Targaryeneknek tett esküjét, Jon pedig segítségért könyörgött a Holtak Seregének legyőzéséhez – melynek Daenerys a létezésében sem hisz. Végül egy elég kényelmetlen megegyezésre jutottak, egyelőre pedig még nem tiszta, merre halad tovább a történetük.

A Daeneryst és Jon Snowt alakító színészekkel, Emilia Clarke-al és Kit Haringtonnal az Entertainment Weekly készített egy interjút a nagy találkozás eseményeivel kapcsolatban.

“Én is úgy számoltam, ahogy mindenki” – magyarázta Kit az EW-nek – “hogy a két karakter ebben az évadban fog találkozni, de azt nem gondoltam, hogy ilyen hamar. Aztán el kellett vonatkoztatnom a nézők gondolatmenetétől. Amennyire Jon Snow tudja, ő egy olyan királynővel találkozik, akiről még csak hallott, és eszerint próbál tárgyalni vele. Ő nem azzal a Daenerysszel találkozik, akit a nézők oly sok éve ismernek a képernyőn keresztül. Ez segít egy kicsit a váratlan helyzet megértésében. Jon a trónterembe besétálva nem arra számít, hogy egy szép és fiatal, vele egyidős nőt fog látni. Minden fiatal férfi reakciója annyi lenne, hogy oké… de ő ezt félreteszi, mert muszáj neki.”

A Daeneryst megformáló színésznő, Emilia Clarke ennyit tett hozzá:

“Nekem is volt egy megérzésem, hogy ebben az évadban fog megtörténni a találkozás, természetesen. Jó móka volt eljátszani. Jon nem bírja Dany-t, ő pedig nem hisz Jonnak.”

Ez egy olyan nagy találkozás volt, amit a műsor megalkotói, David Benioff és Dan Weiss már nagyon régóta szerettek volna leleplezni.

“Igazán jó móka volt megnézni ezt a jelenetet, a színészek nagyszerű munkát végeztek. Nincsen azonnali kémia kettejük között. Jon is idegesítő, és Daenerys is idegesítő, de mégis csak rá kell jönniük, hogyan kössenek békét egymással” – nyilatkozta David Benioff.

Természetesen, ahogy azt a közönség is tudja már az előző évad óta, Jon Snow maga is Targaryen – Dany pedig a nagynénje. Csak Bran ismeri Jon szüleinek kilétét, aki most visszatért Deresbe.

Viszont volt egy momentum, ami némi nehézséget okozott Kit Harington számára. Ez nem volt más, mint amikor Jon Snow és Tyrion a szikla szélén beszélgetnek, Jon pedig egy hatalmas, lobogó köpönyeget visel.

“Egy csodálatos helyen forgattunk, ahol a szél 50 mérföld/órával fújt, én pedig egy köpenyt viseltem a sziklaszirt szélén. Megvolt a veszélye annak, hogy a szél lefúj onnan! Nem hiszem, hogy így szeretnék meghalni.”


Szólj hozzá a bejegyzéshez