2017. december 31.

Egy újabb év elrepült, mely Kit Harington számára igen jelentős évnek számított mind privát életében, mind pedig karrierjében. A tavalyi évhez hasonlóan 2017 utolsó napján is egy összegző bejegyzést olvashattok, melyben a Kit mögött álló év legfontosabb eseményei kerülnek megemlítésre, egy fajta visszaemlékezésként.

Dolce & Gabbana The One kampány

A Dolce & Gabbana 2017 márciusában jelentette be, hogy az őszi The One illat kampányuk arca Kit Harington és Emilia Clarke lesznek. A promóciós anyagok leforgatásai még ebben a hónapban le is zajlottak az olaszországi Nápolyban. A kampány 2017 szeptemberében kezdődött meg, amikor is megosztásra kerültek a videós és képes anyagok egyaránt az illat népszerűsítésére. Kit Harington pedig egy újabb, vidámabb oldalát mutathatta be a tánccal fűszerezett kampány videóban.

“Azért szerettem volna részese lenni ennek a kampánynak, mert csak egy dologban különbözött a többitől. Mindig komor, borongós, sötét, töprengő, nagyon menő reklámkampányokat láthatunk a parfümökhöz és hasonlókhoz. Ebben pedig volt némi élet, a D&G esetében mindig azt gondoltam, hogy ezt elég jól csinálják. Nem igazán mosolyoghatok túl sokat a munkáim során, így ez egy jó lehetőség volt arra, hogy végre jól érezzem magam.” – The Cut interjú (2017. szeptember)

Brimstone

Ismertető: Egy határ menti nőből (Fanning) szökevény lett, miután tévesen vádolták meg egy bűncselekményben, s egy bosszúszomjas prédikátor (Pearce) vadászik rá a régi amerikai vadnyugat fenyegető poklában.

A Brimstone Martin Koolhoven 2015-ben forgatott filmje, mely az Egyesült Államokban 2017 márciusában jelent meg, más országokba pedig idén ősszel érkezett meg. A western thriller szerencsére a magyar mozikba is eljutott Megtorlás címen. Főszereplői Dakota Fanning, Guy Pearce, és a Trónok harca két sztárja, Carice van Houten és természetesen Kit Harington, aki Samuel karakterét alakítja.

“Néhány ember elég kevés időt tölt az életünk részeként, de mégis nagy hatással lehetnek rá. Ez a film egy nő életének különböző időszakait mutatja be, melyek nagy jelentőséggel bírnak. Samuel is része ezeknek az emlékeknek. Ő ahhoz a fejezethez tartozik, melyben segíteni próbál ennek a nőnek, majd meglátja a világban rejlő jóságot. Szerintem bizonyos módon ezért volt érdekes a főszereplő egyik emlékében szerepelni.” –  Moviefone interjú (2017. március)

Gunpowder

A Gunpowder egy 3 részes dráma minisorozat, mely az 1605-ös lőporos összeesküvés kiagyalása mögött álló történelembe ássa bele magát, a kieszelőkről és a megvalósítás okozta kihívásokról szól. Kit számára nem csak azért volt különleges a projekt, mert anyaági felmenőjét, egyben a merénylet kiagyalóját, Robert Catesby-t alakíthatta benne, hanem azért is, mert ez az első munkája, amelyben a az ötlettől kezdve a megvalósításig részt vett producerként.

A sorozatot 2017. februárjában kezdték el forgatni, és október 21-én érkezett meg a BBC One csatornára. Kit Harington mellett Liv Tyler-t is láthatjuk kulcsfiguraként feltűnni a brit történelemi sorozatban, Guy Fawkes-t pedig, akinek többen ismerik a nevét a puskaporos összeesküvés révén, a Downton Abbey-ből ismert Tom Cullen alakítja.

“Imádtam volna, ha Catesby rövid hajjal rendelkezik.” – mondta Kit Harington, aki végre szeretett volna kipróbálni egy új külsőt, mely eltér Trónok harcabeli karakterétől, akit már 7 éve alakít – “De ez nem így volt. Hosszú haja és szakálla volt, így nem akartam küzdeni ellene. Imádom a Trónok harcabeli karakterem. De ő egy elég szilárd ember, akitől valami eltérőt szerettem volna csinálni. Catesby egy olyan férfi, aki valami nagyon nagyon rosszat akar véghez vinni, melyről meggyőződése, hogy jó, melybe vegyül némi fanatizmus, amit eléggé élvezek.” – Telegraph interjú (2017. október)

Trónok harca 7. évad

Ne felejtkezzünk el mindenki kedvenc fantasy/dráma sorozatáról sem, melynek 2017-ben a 7. évada került az HBO képernyőjére. A megszokottaktól később érkező, ráadásul rövidebb évad sok új változást hozott a sorozat történetében. Sok karakter útja keresztezte egymásét, és az események történése is felgyorsult. Kit Harington karaktere, a sokak által szeretett Jon Snow is nagy változásokon ment keresztül a sorozat kezdete óta. Ezzel együtt nem csak Jon fejlődött, hanem Kit maga is, mégpedig színészként.

“Volt egy idő, amikor az gondoltam, hogy amit a karakterrel csinálok, az nem jó. Hibákat követtem el, és úgy éreztem, hogy nem eléggé érdekes a nézők számára. Ez furán hangozhat, de sosem voltam igazán elégedett vele. […] Most már elégedettebb vagyok Jonnal, mint azelőtt. Ebben az évben megjelenik egy fajta szeizmikus változás, mely során minden, amit az évek során tanult, hirtelen… ugyanaz a Jon marad, csak felnő.” – TIME interjú (2017. június)

Kit a Jimmy Kimmel Live vendége volt

Jimmy Kimmel műsorában legutoljára 2015-ben jelent meg a színész vendégként, és mivel azóta temérdek sok idő telt el, így ideje volt megismételni a vendégeskedést 2017 júliusában. Az adás legemlékezetesebb pillanata kétség kívül az volt, amikor Kit eljátszotta, hogy nem csak Jon Snow szerepére jelentkezett a sorozatba, hanem több szereplő meghallgatásán is részt vett. Ehhez a jelenethez Kit jelmezeket öntött magára, a többi pedig már történelem.

Kit eljegyezte Rose Leslie-t

A Trónok harca két sztárja, Kit Harington és Rose Leslie eljegyezték egymást, melyet hagyományos módon a Times újság közlemény rovatában jelentettek be a szeptember 27-én megjelent számban. A pár ez év januárjában költöztek össze egy 1.75 millió £-t érő kelet-angliai házban, így várható volt, hogy hamarosan meg fogják tenni a következő lépést kapcsolatukban. Az esküvőre 2018 nyarán fog sor kerülni, melyre az egész Trónok harca színésztársulat hivatalos lesz.

Mr K.C. Harington és Miss R.E. Leslie

Kit, David és Deborah Harington fiatalabbik fia Worcestershire-ből, és Rose, Sebastian és Candy Leslie középső lánya Aberdeenshire-ből bejelentik eljegyzésüket.

Kit által annyit tudunk az eljegyzésükről, hogy nem az általa eltervezett időpontban kérte meg a kezét, hanem előbb, egy romantikusra sikeredett estén. Rose Leslie is beszámolt a pillanatról egy interjúban:

“Hálaadáskor Izlandra fogunk menni, ahonnan rengeteg közös emlékünk van, és mindketten nagyon szeretjük azt a helyet. Biztos voltam benne, hogy akkor fogja megkérni a kezem. Teljesen biztos. Így szerencsére meglepődtem, amikor térdre ereszkedett, és megkért, hogy legyek a felesége. Éppen az angol vidéken voltunk, azt a részt pedig nem igazán ismerem. Egy olyan éjszakán történt, amit a csillagok alatt töltöttünk. Az ember jól elvégezte a feladatát, nagyon romantikus volt.” – Rose Leslie, TV WEEK interjú (2017. október)

Giffoni Experience Award nyertes

A Giffoni Film Fesztivál világszerte az egyik legismertebb gyerekek számára létrehozott film fesztivál, az eseményen pedig a legjobb színészeket díjjal is jutalmazzák. Idén Kit Harington neve is a díjazottak között volt, melyet kiemelkedő színészi alakításaiért kapott. A díjátadó gálán maga Kit is megjelent.

Részt vett a Mencap idei kampányában

Kit Harington 2016 óta a Mencap jótékonysági szervezet nagykövete, így a szervezet új kampányának, a #StopSleepInCrisisnak is oszlopos tagja volt 2017-ben. A Mencap fő tevékenysége, hogy a Down szindrómával rendelkezőket elfogadja az emberiség, ezáltal ők is a közösségünk részévé válhassanak. Számos gyűjtést szerveznek a hasonló tanulási rendellenességgel rendelkezők életének könnyítésére. Idei kampányukban azt hirdetik, milyen sok figyelmet igényelnek a Down szindrómás emberek, mely tény mellett nem sétálhatunk csak úgy el.

Kit Harinton unokatestévre, Laurent is Down szinrómával rendelkezik. Így  első kézből látta, hogy mennyire fontos az egész éjszakás felügyelet Laurent szabadsága számára. Ezért is támogatja a Mencap új kampányát, és vesz részt benne aktívan.

“Laurent Down szindrómás és autista. Emellett egy nagyon jó humorú ember. Nagyon szellemes, és sokszor igen pimasz tud lenni a humora. Természetesen vele nőttem fel, hiszen első unokatestvérem, és nagyon szeretem őt. Igen kedves lelke van.”

Kit Harington első Formula 1-es élménye

2017 szeptemberében Kit a régóta benne élő rajongását élhette ki Monzában, a Forma 1-es Italian Grand Prixen a Forma 1 iránt. Az egész hétvégés programon bátyjával, Jack-kel, és Trónok harcás színésztársával, Liam Cunninghammel vett részt. Liam és Kit beülhetett egy igazi Formula 1-es, kétüléses versenyautóba is néhány felejthetetlen körre, ráadásul Carlos Sainz és Felippe Massa Formula 1-es versenyzőkkel is találkozhattak.

“Hihetetlen volt, még sosem éltem át hasonló élményt. A gyorsulás is elképesztő… Az, hogy ezek a srácok néha 70 kört tesznek meg egyszerre, kész őrület!”


Szólj hozzá a bejegyzéshez