2018. december 31.

Megszokhattátok, hogy az év utolsó napján egy évösszegző bejegyzést olvashattok az oldalon, mely idén sem lesz másként. Egy újabb év elrepült, 2018 pedig egy jelentős eseményekkel tarkított év volt a mi Kit Haringtonunk számára. A bejegyzés további részében időrendi sorrendben olvashattok a legkiemelkedőbb eseményekről, melyek Kittel történtek az év során.

75. Golden Globe Awards

A 2018-as év a Golden Globe Awards-dzal kezdődött, melyet idén 75. alkalommal rendeztek meg a kaliforniai Beverly Hillsen január 7-én. Az eseményen Kit és Emilia Clarke együtt képviselték a Trónok harcát, így együtt pózoltak a kameráknak is, ráadásul az egyik kategória díjazottját is ők jelentették be a Golden Globe színpadán.

Az estén Kit Harington teljesen feketébe öltözött, hogy ő is támogassa a Times Up mozgalmat, mely a hatalommal való visszaélés ellen és az egyenlőségért áll ki. Kit egy Dior Homme öltönyt viselt a rendezvényen.

Milánói Divathét

Kit Harington 2017 után 2018-ban is a Dolce & Gabbana arca volt, így a Milánói Divathétre érkezvén is a márkát képviselte. Az eseményen január 12 és 14 között jelent meg. Többek között részt vett a Dolce & Gabbana divatbemutatóin, valamint a lesifotósok által is számtalanszor le lett fotózva. Luca Morelli divatfotós ez alatt a néhány nap alatt a GQ Italia számára készített egy fotósorozatot róla.

A Trónok harca 8. évadának forgatása

2018 első felének nagy része a népszerű fantasy sorozat utolsó évadának forgatásaival telt el. Kit Harington ebben az évben bújhatott utoljára Jon Snow karakterének jelmezébe, mely érzelmileg megviselte a színészt, hiszen egy olyan dolog ért véget, amely 8 évet adott hozzá színészi karrierjéhez, nem mellesleg ez hozta meg számára a hírnevet, nem utolsó sorban pedig feleségét is a műsor által ismerte meg.

Milyen érzés volt, amikor utoljára mondták ki a vágás szót az utolsó jelenetednél?

“Könnyekben törtem ki. Ez elég fura, tudod. Nem vagyok szomorú amiatt, hogy véget ért, inkább örülök miatta, és hogy sikerült befejezni. De ettől még nem lesz kevésbé érzelmes.”

“Múlt hét csütörtökön fejeztem be a forgatásokat. Elképesztő utazás volt, a búcsú beszédemen pedig azt mondtam, hogy a sorozat mindig is több volt számomra egy munkánál. Ők a családom voltak, és ez az egész az életem volt. Minden percét élveztem. Múlt héten nagyon érzelgős voltam amiatt, hogy befejeztük.”

Bár a sorozat utolsó évadának forgatásai 2018-ban fejeződtek be, nekünk nézőknek még várnunk kell 2019. áprilisáig, hogy mi is átélhessük a sorozat utolsó momentumait.

Formula 1-es Monacói Nagydíj

Kit Harington nagy rajongója a száguldó cirkusznak, legelőször 2017-ben élte át élőben az egyik futamot, 2018-ban pedig megismételte az élményt, ugyanis május 27-28-án megrendezett Monacói Nagydíjra látogatott el a bátyja, Jack Harington, illetve két Trónok harcás színésztársa, Liam Cunningham és Nikolaj Coster-Waldautársaságában. Kit abban a szerencsében részesült, hogy vasárnap beülhetett egy versenyautóba is (bár ez nem Formula 1-es volt), emellett a három színész egy közös kép erejéig is összeállhatott a híres Mika Pauli Häkkinen egykori profi versenyzővel.

Kit Harington és Rose Leslie esküvője

A 2018-ban történtek közül egyértelműen Kit Harington és Rose Leslie esküvője számít a legjelentősebbnek. A pár 2018. június 23-án kelt egybe a Skóciában található Aberdeenshire-i Rayne Templomban, mely az esküvő fő helyszínétől, a Wardhill Kastélytól 2 mérföldre található. A templomi esküvőn több, mint 200 vendég vehetett részt a két színész családi és baráti köréből.

Rose Leslie skót származása lévén az esküvőt skót hagyományok szerint tartották. A Trónok harcás kollégák közül többen is meghívottak voltak, többek között Emilia Clarke, Peter Dinklage, Sophie Turner, Maisie Williams, Richard Madden, John Bradley, Liam Cunningham, Conleth Hill, Joe Dempsie és Ben Crompton is tiszteletét tették a színészek közül, valamint a sorozat két producere, David Benioff és D. B. Weiss is a meghívottak listáján szerepeltek.

Amikor elhangzott Kit és Rose esküje, az atya pedig kijelentette a ‘most pedig megcsókolhatod a menyasszonyt’ szavakat, a templomban összegyűlt vendégek üdvrivalgásban törtek ki. A templomi esküvő végeztével megszólaltak a skót dudák, Christopher Catesby Harington és Rose Eleanor Arbuthnot-Harington pedig férj és feleségként léptek ki a templomból. Mielőtt elhagyták volna a helyszínt, a friss házaspárt virágszirmokkal szórták meg, majd beszálltak egy ‘Just Married’, vagyis ‘Friss házasok’ felirattal ellátott Land Rover Defender 90-es járműbe, hogy elinduljanak a lakodalom helyszínére, mely a Leslie család birtokában lévő Wardhill Kastélyban zajlott le.

The Death and Life of John F. Donovan premierje

A The Death and Life of John F. Donovan a kanadai származású Xavier Dolan filmje, melyet még 2016-ban forgattak Montrealban. A film címszereplőjét, John Donovant maga Kit Harington formálta meg. A film eredetileg a 2018-as Cannes-i Film Fesztiválon került volna bemutatásra, ám sajnos addig nem készült el, így a Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon történt meg a premiervetítése szeptember 10-én. Kit Haringtonhoz színésztársai csatlakoztak a premieren, Emily Hampshire, Thandie Newton, Susan Sarandon és Chris Zylka, valamint maga a film rendezője, Xavier Dolan.

A The Death and Life of John F. Donovan című film egy fiatal színészről szól, aki visszaemlékszik írásos levelezésére egy amerikai tévés sztárral halálát követően, valamint arra, hogy milyen hatással voltak ezek a levelezések az életükre. A film bizonyos országokban már 2018-ban megtekinthető volt, viszont teljes értékű terjesztésére valószínűleg 2019 első, illetve második felében kerül sor két hullámban (ahogy a Brimstone c. film esetén is történt). Arról még nincs információ, hogy hazánkba mikor fog megérkezni.

True West színházi projekt

2018 nagy kérdései közé tartozott, hogy a Trónok harca végeztével a sorozat színészei milyen irányban fogják folytatni útjukat. Kit Harington részéről ez a kérdés hamar választ is nyert, ugyanis a színész első projektje a sorozat forgatásai befejeztével egy színházi darab lett, mely a True West címet viseli.

Sam Shephard színdarabja egy testvérpárról szól, akik 5 év után először találkoznak édesanyjuk házában, és a két testvér kapcsolatát teszi próbára. A főszerepet Kit Harington, illetve Johnny Flynn alakítja. A színdarab premier előadására 2018. november 23-án került sor, sajtóestjére pedig december 4-én a Vaudeville Színházban. A színdarab egyébként hatalmas sikert aratott a nézők körében, jó visszhangot és kritikákat kapott, valamint Kit és Johnny alakítását is csak dicséret övezte. A True Westet 2019. februárjáig lehet megtekinteni Londonban.

A projekt kapcsán még érdemes megjegyezni, hogy Kit megjelenésében is egy nagy mérföldkőnek számít, hiszen a színdarab premierjére Kit új megjelenéssel érkezett: levágatta a haját, illetve a szakállától is megszabadult csak egy bajuszt hátrahagyva. Egyébként tényleg érdemes megjegyezni, hogy színészi alakításai így jelentősen sokszínűbbek lesznek, hiszen már nem kell megtartani a jellegzetes Jon Snow külsőt a sorozat forgatásainak végeztével.

Összegző szavak

Úgy érzem, mind kijelenthetjük, hogy a 2018-as év egy fontos év volt Kit számára, és örökké emlékezni fog az idén elérkezett mérföldkövekre; esküvőjének napjára, illetve a Trónok harca forgatásainak befejezésére. Kíváncsian várjuk, hogy mit fog tartogatni számára a 2019-es év, és kívánok neki valamint nektek, vagyis az oldal kedves látogatóinak is boldog, békés, és sikerekben gazdag új évet! Tartsatok a Kit Harington Hungary-val az új évben is!


Szólj hozzá a bejegyzéshez