2018. október 05.

Kit Harington egy olyan férfi, aki kifogástalan ízléssel rendelkezik. Szereti az elnyűtt bőr utazótáskákat, a megviselt lapos sapkáit, amiket utazás közben visel, szereti az elnyűtt pénztárcáját és az elnyűtt fotóit családjáról, múlt és jelen. Tulajdonképpen, szereti a régi dolgokat. A klasszikusokat. Viszont így, hogy a Trónok harca a végéhez közeleg, Kit Haringtonnak valami újat kell keresnie. A színész leült a GQ csapatával, hogy azokról a dolgairól beszéljen velük, amiket mindenhová magával visz.

Az interjún kívül egy nagyszerű fotósorozatot is készült a GQ számára, melyet Matt Martin fotózott a Trónok harca színészéről. Az interjú végén ezeket a képeket is elérhetitek.

Nem elég a külső

“A Times keresztrejtvénye nehezebb, mint a legtöbb napilapé. A kriptikus keresztrejtvényeket nem szoktam megfejteni. Nem látom az értelmüket. Néhány barátom viszont meg szokta fejteni őket. Én csak a közönséges keresztrejtvényeket oldom meg, a Times-ban lévőek pedig trükkösebbek, mint például amilyenek a Guardianben szoktak lenni. A Times újságot szeretem olvasni. A Guardiant is szoktam olvasni a telefonomon, az is tetszik, csak eléggé balra hajló, én pedig jobban szeretem a középutat, csak hogy ne egy buborékban éljek. A Times-ot a semleges újságírás miatt olvasom.”

Pénztárca, ami nem fér bele a zsebedbe

“Elég sok mindent tartok itt. Benne van egy színdarab, egy kis levél a feleségemtől, valamint egy kis kép rólam és a barátaimról. Az útlevelem is belefér. Csak néhány apróság. Anyukámtól kaptam még karácsonyra, mivel tudja, hogy szeretem az öreg, rongyos dolgokat. Emellett úgy is gondolom, hogy van valami kellemes abban a gondolatban, hogy ezeket az apróságokat, amik sosem változnak meg, magadnál tarthatod. Nincsen elárasztva blokkokkal vagy ilyesmi, ez csak egy hely a legfontosabb dolgok számára.”

Jegyzetelj

“Nagyon szeretem a jegyzetfüzeteimet. Az iPhone-omba is gyakran írok fel dolgokat, viszont jobban szeretek papírra írni. Néha valahogy eltűnnek a dolgok a telefonban. Ha az egész életedet a mobilodban tartod, mint ahogy manapság szokás, akkor nem tudod elkülöníteni őket a régebbi dolgoktól, amiket szintén a mobilodban tartasz. Ha ötleteket és fontos dolgokat írsz fel magadnak, akkor azt egy külön jegyzetben szeretnéd tárolni. Én úgy érzem, örökké szívesebben fogok leírni valamit papírra, még akkor is, ha az csak egy firka.”

…Szerencse tollal

“Nincsen kedvenc márkám, viszont mindig van nálam egy toll, ez a mostani pedig már nagyon régóta nálam van. Ez csak egy sima toll. Viszont igen, egy szerencse toll. És már évek óta megvan.”

Növényi dezodor, ami tényleg működik

“Ez egy természetes spré, ami majdnem olyan, mint egy divatjamúlt orvosság. Sehova nem megyek e nélkül.”

Kölni mindenhova

“Ez egy nagyon kedves kölni. Nagyon friss. Nem túl nehéz, főleg, ha az ember szeret utazgatni. Ez egy nagyon friss illat. Nem túl erős. Elég gyengéd, bizonyos módon elég kifinomult. Nem egy nagy, súlyos illat, ami dominál. Könnyű és friss. Szerintem pont ez az, amiért élek. Valami, ami könnyű.”

Egy fényképező mindenhova

“Imádok fényképezni. Amikor a díszletben vagyok, és meglátok valamilyen rendkívüli dolgot rendkívüli helyeken, néhány igazán rendkívüli ember körül, akik rendkívüli dolgot művelnek, akkor felteszem magamnak a kérdést, hogy miért ne fotózzam le? És ez ismét olyan, mint az iPat és a mobil, hiszen tudom, hogy manapság már elég jó fotókat tudunk készíteni a telefonunkkal, valószínűleg még jobbat is, mint régen a fényképezőgépekkel, viszont az által, hogy mégis egy fényképezővel kapsz le valamit, olyan, mintha kinyúlnál egy dologért. Egy olyan dologért, amivel elfogsz egy pillanatot, ami ezáltal jobbá válik. Azért is jó, mert ezzel is el tudod különíteni magadat a telefonodtól, aminek sokféle módja lehet. Hasznosnak találom. Van egy-két fényképezőm. Ami most éppen nálam van, az egy Canon. Klasszikus tervezés. Ezen kívül van egy Leicám is, ami nagyobb és nehezebb is, ezért azt nem viszem olyan sokszor magammal. Nagy és nehéz tárgy.”

Lapos sapkák a baseball sapkák helyett

“Egyértelmű, hogy miért van szükséged sapkára, amikor repülőtereken gyalogolsz végig, és sokan megismernek. Viszont ezt a lapos sapkát igazán szeretem. Ez egy bőr lapos sapka. Vízálló, és már nagyon régóta megvan. Egy sapka boltból való London központjából. Nem emlékszem. Ó! Lock & Co. Ez egy független sapka üzlet Londonban.”

Édesség a tavon túlról

“Ide figyeljetek, a Haribo Tangfastics gumicukrot a fagyasztóba kell tenni. Amikor utazol, persze nem tudod ezt megtenni, viszont egyébként mindig tegyétek be körülbelül egy órára a fagyasztóba. Ez egy top tipp a Tangfastics-hoz. Szeretem a kólás üvegeket is, viszont a legjobbak a cseresznyék.”


Szólj hozzá a bejegyzéshez