2016. augusztus 23.

The Hollywood Reporter készített egy interjút az Emmy-jelölt Kit Haringtonnal, aki beszámolt róla, milyen érzés volt megformálni a halálból visszatért Jon Snow-t a népszerű fantasy/dráma sorozat 6. évadában. Mivel a Trónok harcából hivatalosan már csak két évad van vissza, így a színész azt is elárulta, szerinte hogyan fog végződni a műsor.

Hogyan közelítetted meg Jon Snow megformálását, amikor visszatért a halálból?

“Miután meghaltam az 5. évad végén, elárulták, hogy vissza fogok térni, de arról semmit sem mondtak, hogy miféle módon. Én pedig arra gondoltam, hogy talán ez egy fajta földcsuszamlásszerű változást fog okozni Jon Snow-ban. Talán utálatos emberként tér vissza, vagy alapvetően meg fog változni a személyisége. Aztán kiderült, hogy teljesen ugyanazon személyként tér vissza.

Majd megértettem, hogy ó! Hiszen egy olyan tudást szerez meg az életről, amivel kevés ember rendelkezik: vagyis hogy a halál után semmi sincs. Ez pedig rémisztő felfedezés egy olyan ember számára, aki egy bizonyos szinten vallásos, és azt gondolta, hogy halála után esetleg találkozhat az apjával. Átkerül a túlsó oldalra, ahol semmi sincs. Ez legbelül teljesen meg fogja változtatni őt. És így is történt.”

Mi játszódott le a fejedben, amikor értesültél az első Emmy jelölésedről?

“A vártnál sokkal izgatottabb lettem. Van benne valami, ha egy csapatnyi ember megfordul és azt mondja, hogy tetszett, amit csináltál. Nagyon boldoggá tett. Zokogtam. Egyáltalán nem az történt, amire számítottam. Azt gondoltam, hogy sokkal nyugodtabban fogom kezelni.”

Mit mondanál, szerinted ez az évad hozta meg számodra az elismerést?

“Leginkább a Fattyak csatája volt az évadom egyetlen epizódban. Fizikailag eléggé megterhelő volt. Úgy örültem neki, hogy az az epizód elérte a várt hatást, mivel nagyon sok pénzt, időt és erőfeszítést igényelt.”

Az egyik legdurvább jelenete az epizódnak az volt, amikor Jon majdnem élve eltemetődött a hulla halomban. Hogyan jött ez az egész?

“Az a jelenet akkor született meg, amikor Miguel Sapochnikkal váltottam néhány szót. Mindenben el voltunk maradva egy kicsit, egyre kevesebb időnk állt rendelkezésre, hogy mindent felvegyünk, amit terveztünk. Miguel és én a legnagyobb félelmeimről beszélgettünk. És ahogy annak lennie kell, az egyik legnagyobb félelmem az emberi összenyomás – szörnyű történeteket hallunk arról, amikor a stadionokban az emberek szó szerint megfulladnak, mert nem tudnak kijutni a pánikba esett embertömegből. Azt gondoltam, hogy ha ezt meg tudnánk valósítani ebben az epizódban, akkor az nagyon félelmetes lenne a nézők számára.”

Annak a jelenetnek az eseményei megváltoztatták azt, ahogy Jont formáltad meg a későbbiekben?

“Furcsa módon igen, anélkül, hogy tényleg belegondoltam volna. Amikor kiszabadul, és utat törve magának kimászott az embertömegből, az számára egy fajta ujjá születés volt. Nem adja fel. Nem marad lent. Kiküzdötte magát. Nagyon hasonlít az egész arra a jelenetre, amikor Daeneryst a felszabadított rabszolgák veszik körül. Ez egy szerencsés egybeesés volt. Akkor még nem vettük észre, hogy a kettő jelenet mennyire hasonlít egymásra.”

A tél végre megérkezett. Van bármiféle gondolatod, ez hogyan fogja befolyásolni a különböző játékosokat?

“Fontos kihangsúlyoznom, hogy ezen a ponton még nem kaptam meg a forgatókönyvet, szóval ez csak találgatás számomra. Szerintem az egész nagyon komorrá fog válni, mielőtt bármiféle boldog befejezést kaphatna. Ha bármiféle győzelem, vagy hősies momentumot tartogat a jövő Jon vagy bárki más számára. Szerintem nagyon sötétté fog változni minden, mielőtt jobbá válhat. Szerintem a következő évadban azt láthatjuk, ahogy a Mások és a Holtak serege hatalmas erőre tesz szert. Nagyon izgalmas lesz látni. Nem tudom, igazán mit is jelenthet ez. Ez az egész megérkezett a tél dolog valószínűleg azt jelenti, hogy mindenki rossz időket fog megélni.”

Gondolkodtál már a Trónok harca végére, és hogy mit fog jelenteni számodra?

“Sokszor gondolok rá. Ez a hatalmas, góliát méretű esemény, ami nagyban meghatározza a 20-as éveimet, hamarosan véget ér. Szerintem minden erőfeszítést meg fogok tenni a következő két évben, hogy minden pillanatát kiélvezhessem, mivel nem tudom, hogy valaha is lehet-e részem hasonló élményben.”


Szólj hozzá a bejegyzéshez