2018. július 10.

Kit Harington és Johnny Flynn július 10-én délután a BBC Radio 2-n Steve Wright műsorvezető vendégei voltak, ahová az okból látogattak el, hogy promotálják a True West című színdarabot, melyben ők ketten fogják alakítani a főszereplőket. Az interjú nagy részében a műsorvezető személyesebb hangvételű kérdéseket intézett Kithez, és csak a végén került ténylegesen sor a színdarab kitárgyalására. Emellett természetesen a Trónok harcáról is szó esett. Az alábbiakban meghallgathatjátok a teljes interjút is, valamint elolvashatjátok Kit válaszait magyarra fordítva.

Szerinted megnyerjük a focit?

“Úgy érzem, igen. Szerintem igen. Menni fogok a döntőre Moszkvába. Akkor is menni fogok, ha nem kerülünk be. De magabiztos vagyok, szerintem mi fogunk nyerni.”

Igaz, hogy régen egy könyves boltban dolgoztál, és a kedvenc könyved a 1984?

“Igen, igaz. Úgy érzem, ez egy elég egyszerű kérdés kezdésnek.”

Nagy horror rajongó vagy, így van?

“Igen. A pszichológiai horror a kedvencem. A következő, amit meg szeretnék nézni, az az Örökség, és nagyon várom már, hogy láthassam. Szóval igen, a horror a kedvenc zsánerem.”

Melyik az eddigi kedvenc horrorod?

“Hogy melyik a kedvencem? Azt kell, hogy mondjam, hogy a Ragyogás. Minden idők legjobbja.”

Igaz-e, hogy akkor jöttél rá, hogy a teljes neved Christopher, amikor 11 éves voltál?

“Igen, igaz. Amikor megházasodtam, el kellett döntenem, hogy mit mondjak: ‘Én, Christopher Catesby Harington, feleségemül fogadlak téged, Rose Leslie-t’. Én pedig úgy éreztem, hogy nem, elhagyom ezt a nevet. A nevem Kit. Így már nem vagyok többé Christopher.”

Gratulálok a házassághoz. Milyen volt az esküvő napja?

“Elképesztő volt. Minden vágyam valóra vált, és még annál több is.”

Igaz-e, hogy egy rokonod találta fel az vízöblítős wc-t?

“Igen, John Harington volt az, és szerintem ezért hívják a wc-t John-nak Amerikában. Ez egy amerikai dolog.”

Nem beszélhetünk veled anélkül, hogy nem említenénk meg a Trónok harcát. Úgy érzed, hogy a sorozat sikere teher számodra, vagy élvezed?

“Mindig is élveztem. Múlt hét csütörtökön fejeztem be a forgatásokat. Elképesztő utazás volt, a búcsú beszédemen pedig azt mondtam, hogy a sorozat mindig is több volt számomra egy munkánál. Ők a családom voltak, és ez az egész az életem volt. Minden percét élveztem. Múlt héten nagyon érzelgős voltam amiatt, hogy befejeztük.”

A Fattyak csatája epizód valószínűleg a tévés történelem legjobb darabja volt, amit valaha láttam.

“Ezt tőled hallani nagyon megtisztelő.”

Igaz, hogy a meghallgatásokon monoklid volt, és valószínűleg ez segített hozzájutni Jon Snow szerepéhez?

“Igen, így történt.”

Hogy szerezted a monoklit?

“Egy verekedésben a McDonald’s-ban, ahová randira mentem. A verekedésben veszítettem. De nem volt annyira nagy dolog. Úgy érzem az, hogy attól sráctól monoklit kaptam, tényleg hozzásegített egy kemény karakter megformálásához a tévében, szóval végül mégis csak én nyertem.”

A vendégeim, Kit Harington és Johnny Flynn, és azért vagyunk most itt, hogy a True Westről beszéljünk. Ez Sam Shepherd darabja, amit 1980-ban írt, és ez a két remek színész fog benne szerepelni. Hogyan jutottatok hozzá a szerepetekhez, illetve izgultok-e? Mondjatok el mindent.

“Sosem olvastam még a True Westet. Láttam pár Sam Shepherd darabot, szóval ismertem a munkáját, viszont a True Westet még sosem olvastam, vagy láttam. Így amikor Matthew (Dunser) felajánlotta nekem a szerepet, akkor olvastam először. Azt gondoltam róla, hogy eléggé merész, és amióta csak színészkedem, egy ilyen darab után kutattam, amiben egy igazi küzdelem zajlik le két ember között. Ez pedig tökéletesen kitölti ezt az igényemet. Igazból eléggé ijesztő most belefogni ebbe a darabba. Az év későbbi részében fognak kezdődni a próbák, viszont úgy érzem, sok időt fog igényelni, hogy igazán bele tudjak merülni ebbe a darabba, hiszen pszichológiailag elég megpróbáló.”

Kit fogsz alakítani a darabban, Kit?

“Austint, aki a darab kezdetétől fogva elég idegbajos, szorongó. Amúgy ő egy forgatókönyvíró, aki szeretné, ha felvennék a forgatókönyvét, így találkozik egy producerrel. Szeretné, ha felismernék, és egy sikeres forgatókönyvíró válna belőle. Viszont csapdába esik egy házban a kiszámíthatatlan és veszélyes testvérével, Lee-vel, akitől szeretne minél távolabb kerülni. De a dolgok megváltoznak, és végül a gondjai széttépik őt, és a két karakter tulajdonságai összemosódnak bizonyos módon.”


Szólj hozzá a bejegyzéshez