2017. november 19.

Ezúttal a Sharp Magazine készített egy interjút Kit Haringtonnal, melyben megkérdezték tőle, mi a titka úgy kinézni, mint Kit Harington. A rövidke interjúból kiderül, mik a színész szokásos rutinjai a külsejét illetően.

Nehéz az HBO legjóképűbb színészének lenni. Folyton a külsődről kérdezősködnek, amikor te csak arra vágysz, hogy komolyan vegyenek színészként. Kit Harington beismeri, hogy kényelmetlenül érzi magát az ikonikus hajára és parázslóan jó megjelenésére fordított túlzott figyelem miatt a média által.

“Ez egy fajta foglalkozási ártalom. Pontosan ez a helyzet, és amikor megtörténik, akkor elég bosszantó tud lenni. Szerintem nagyon rossz folyton csak a külső megjelenésre összepontosítani.”

Az a bizonyos haj

“Folyamatosan elámulok rajta, hogy az embereket ennyire érdekli a hajam.”

Pedig nem kéne, hogy elámuljon rajta. Hiszen ennek az embernek a haja elérte a lehetetlent: a hosszú fürtöktől a férfiak ténylegesen keményebbnek tűnnek. Szóval, mi is a titok a Hét Királyság legjobb hajzuhataga cím elszerzése mögött (persze azon kívül, ha valaki természetesen göndör hajjal születik.)?

“Minél ritkábban mosod, annál jobb. Ez a titka. Őszintén szólva, ha középkori hatású hajat szeretnél, akkor pontosan ezt kell csinálnod.”

Határozottan van a ritka hajmosásban valami – legalábbis a göndör hajúak ha hetente csak kétszer mossák a hajukat, az megmenti őket az afro területre való lépéstől. Ennek ellenére mégis több rejlik a titok mögött, mint amennyit Kit Harington elárul.  Kevin Alexander, aki a Trónok harcában a színész fodrásza, elárulta, hogy általában viaszt és gittet kever össze, amit a tarkójától kezdve szakaszosan belemaszíroz Kit Harington hajába. Annak érdekében, hogy a hajtincsek egészségesek maradjanak, a fodrász 8-6 hetente vág is valamennyit a végéből, de nem túl sokat,nehogy a színész elveszítse a munkáját.

“A stúdió nem engedi, hogy egy bizonyos hossznál többet vágjanak le belőle. Már várom azt a pillanatot, amikor az egészet levágathatom. Furcsa, de egyben nagyszerű érzés lesz.”

Bőrápolás

“A szokásos reggeli rutinom eléggé egyszerű. Az apukám folyton azt mondja, hogy a víz a legjobb hidratáló. Azt ugyan nem tudom, mennyi eltömődött pórusom van, de úgy hiszem, egy kicsit erre is gondolnom kellene.”

Kit nem hibázik ebben. Az élet legfontosabb folyadéka elengedhetetlen a bőr egészsége érdekében, de önmagában az arca való alkalmazása nem igazán hidratál. Csak egy igazi hidratáló krém fogja megfelelően a bőrbe juttatni a vizet. Hogyha valaki mégis úgy döntene, hogy Kit módszerével szeretne élni, akkor annak a micellás vizet ajánljuk, ami apró tisztító olajmolekulákat tartalmaz, mely eltávolítja a szennyeződéseket. Egyszerre tisztít és hidratál, ráadásul alkoholmentes, ami különösen jó a száraz vagy érzékeny bőrűeknek.

A szakáll

Kiderült, hogy Észak Királya mégis csak fordít figyelmet a védjegyévé vált szakállára.

“Igazából az egyedüli csinosítás, amit időről időre beiktatok, az a szakáll formázás. Gyakran eljárok divatos borbélyokhoz.”

Az illat

A viharvert harcos, akit Kit Harington megformál a sorozatban, valószínűleg ázott ló és régi hús szagú. Viszont az biztos, hogy szívesen illatoznál úgy, mint Kit Harington, aki már évek óta a Dolce & Gabbana The One termékét használja – meg is esküszik rá, hogy ezzel egyáltalán nem lódít. A The One kifejezetten, figyelemre méltóan férfias illat. De vigyázni kell vele, nehogy elszaladjon veled a ló.

“Mindig csak egy fújást szabad tenni a nyakra, hogy ne legyen túl sok. Ez a titka.”


Szólj hozzá a bejegyzéshez