Babonák

Kit Harington egy rendkívül babonás ember, a babona és a szerencse megtartása/megszerzése a mindennapi rutinjának része. Elmondása szerint kényszeres rögeszmés a babonák terén. Ez azt is jelenti, hogy néhány esetben eléggé furcsa szokással rendelkezik a jó szerencse megtartásában.

“Van egy szerencse tollam, ami már gyerekkorom óta megvan, és azóta is mindenhova magammal viszem. Ezt pedig még nem veszítettem el, holott minden mást már igen. Igazából eléggé rögeszmés vagyok ilyen téren.”

Mint tudjuk, Kitnek rossz élményei vannak a repüléssel kapcsolatban, a legtöbb esetben képtelen megbirkózni vele józanon. Valószínűleg enyhíteni próbálja félelmeit a következő repüléssel kapcsolatos szokásával:

“Minden egyes alkalommal, mielőtt felszállnék egy repülőre, meg kell érintenem háromször kívülről.”

Ennél már csak az a szertartás-sorozat furcsább, melyet a Doctor Faustus színpadra vitelénél minden egyes alkalommal elismételt a pánik legyőzése érdekében. Minden bizonnyal működött, hiszen minden este sikert aratott a színpadon.

“Egy feszületet kell megcsókolnom háromszor, csókokat fújok egy kép felé is az öltöző szobámban, melyen a szüleim szerepelnek, és a színpadot is megcsókolom háromszor. A diagnózis egyértelmű, hiszen látom magamon: kényszeres rögeszmés vagyok.”

A rituálénak a gumicukor fogyasztás is elengedhetetlen részelemévé vált, hiszen a darab azzal kezdődött, hogy Kit szó szerint nyáladzott a színpadon. Ehhez viszont nagy mennyiségű nyálat kellett termelnie, amit gumicukor fogyasztásssal ért el.

“Nem egyszerű hosszú ideig nyáladzani, de rájöttem, hogy ha egy adag Haribot eszel színpadra lépés előtt, akkor évtizedekig is képes vagy rá. Ez már lassan babonává válik. […] Összesen 5 darab különböző színű Haribot kell megennem.”

Az előadás előtti szertartás pedig nem is érhetett volna véget a legnagyobb szerencse befogása nélkül, melybe a munkatársai avatták őt be.

“Van egy szék a színpad közelében, aminek a háttámláját kell megveregetnem, és azt mondanom, hogy sok szerencsét, Tom – mondta Kit egy interjú közben, amikor pedig a műsorvezetők megkérdezték, ki az a Tom, csak így válaszolt: “Nem tudom. Egyik nap mondták nekem, amikor bejöttem, hogy ez a szokás.”