Biográfia

Christopher (Kit) Catesby Harington 1986 december 26-án született Londonban, azon belül is Actonban Deborah Jane (Catesby) egykori drámaíró, és David Richard Harington üzletember fiaként.

Korai Élete

1992-től 1998-ig Kit a Southfield Általános Iskolában tanult. 11 éves korában Worcestershire-ba költöztek, ahol a Chantry Gimnáziumba járt Martley-ban 2003-ig. Miután 14 évesen a ‘Waiting for Godot‘ című produkciót látta, elkezdett érdeklődni a színészkedés után, majd ő is szerepelt néhány iskolai színdarabban.

2003-tól 2005-ig a Worcester Sixth Form főiskolára járt, ahol drámát és színházi tanulmányokat végzett. 17 évesen döntött úgy, hogy elkezd színészkedést tanulni egy dráma iskolában, miután látta Ben Whishaw-t Hamlet szerepében, 2004-ben. Ezután 18 évesen visszaköltözött Londonba, egy évvel később pedig elkezdett járni a Central School of Speech and Drama iskolába, ahol 2008-ban diplomázott.

Karrierjének kezdete

A színészkedés előtt Kit eredetileg újságíró, operatőr vagy haditudósító szeretett volna lenni. Mikor még a dráma iskolába járt, megkapta Albert szerepét a Nemzeti Színház ‘War Horse‘ adaptációjában. A mű két Oliver Díjat nyert, Kitnek pedig nagy elismerést hozott. Második szerepét a ‘Posh‘-ban kapta, mely egy vígjáték egy felsőbb osztályi emberről,

aki az Oxford Egyetemre járt. A War Horse után Harington megkapta első televíziós szerepét Jon Snowként a Trónok harcában. A műsor 2011-ben debütált az HBO-n nagy sikert aratva. Pozitív kritikát kapott, a csatorna pedig gyorsan meg is újította a második évadra. Kit Harington jeleneteit főleg Izlandon és Észak-Írországban vették fel.

2012: Mozis debütálás

Harington a mozivásznon 2012-ben debütált a Silent Hill: Revelation 3D című filmben Vincent szerepével. A horror film a túlélős horror videójátékon alapul, a Silen Hill 3-on. A 2013-as Young Hollywood Díjátadón az év színészeként díjazták, ami a legjobb feltörekvő fiatal tehetséget ünnepli a filmek, zene és televízió világában.
2014-ben Milo-t játszotta a Pompeji című filmben, melyet Torontoban, illetve a tényleges Pompeji városában forgattak. Emellett az Így neveld a sárkányodat 2-ben Eret nevű szereplő hangját kölcsönözte a filmvásznon.

Ugyanebben az évben a Hetedik fiú című filmben is szerepelt, mely nem keltett akkora visszhangot. Emellett szerencséje volt eljátszani Roland Leighton karakterét a Testament of Youth című filmben Alicia Vikander és Emily Watson mellett. A film premierje 2015-ben volt széleskörű terjesztés mellett az Egyesült Királyságban.

2014-ben még szintén bejelentésre került, hogy a The Death anf Life of John F. Donovan című filmben is fog szerepelni, mégpedig a címszereplő karakterét fogja alakítani. 2015-ben megjelent az HBO rövid filmjében is, a 7 Days In Hell vígjátékban, mely egy 7 napos tenisz meccsről szól. 2015 júniusában megerősítésre került, hogy Martin Koolhoven western thriller filmjében, a Brimstone-ban átveszi Robert Pattinson helyét.

2016: visszatérés a színpadra

Kit Harington 6 év távol töltött idő után úgy döntött, hogy ismét visszatér a színpadra. 2016 április 9-től június 25-ig 3 hét hosszabbítással alakította Jamie Lloyd rendezésében a Doctor Faustus c. darab címszereplőjét a londoni Duke of York’s Színházban. Szintén ebben az évben lett a színész a Mencap jótékonysági szervezet nagykövete, mely a fogyatékossággal születetteket támogatja.

Emellett 2016-ban Kit bekerülhetett a Call of Duty:  Infinite Warfare játékba, ahol  Salen Kotch admirálist formálta meg, aki a történet rosszfiúja. A játék 2016 szeptemberében fog megjelenni.

2016-ban debütált Martin Koolhoven Brimstone című filmje a Torontoi Filmfesztiválon, de a mozikba már csak 2017-ben került. A pozitív értékeléseket kapott western-thrillerben Kit Harington Samuel karakterét alakíthatta.

2017: Gunpowder

Kit Harington számára 2017 ismét jelentős évnek számított, hiszen a BBC One ekkor tűzte képernyőre a színész első minisorozatát, a Gunpowdert, melynek forgatókönyvét maga Kit Harington és legjobb barátja, Dan West írták. Emellett Kit a puskaporos összeesküvést feldolgozó televíziós műsorban anyai ági felmenőjét, Robert Catesby-t formálta meg.

2017-ben lett Kit Harington a Dolce & Gabbana The One kampányának arca.

Magánélet

Kit Harington 2012-ben ismerte meg Trónok harcás színésztársát, Rose Leslie-t, akivel 2017 szeptemberében jelentette be eljegyzését. 2018 június 23-án pedig a pár házasságot kötött az Aberdeenshire-i Rayne Templomban, a lakodalmat pedig a Leslie családi birtokon, a Wardhill Kastélyban tartották meg. A jeles eseményre körülbelül 200 vendég látogatott el, köztük számos Trónok harcás színésztársukkal.