Család

Édesanya: Deborah Jane Catesby
Édesapa: David Richard Harington
Bátyj: John (Jack) Catesby Harington

Családtagok

Kit Harington édesanyja Deborah Jane Catesby, egykori drámaíró, édesapja pedig David Richard Harington, üzletember. Szülei 1983-ban házasodtak össze. Egy bátyja van, John Catesby Harington, aki 1984. Január 7-én született, beceneve pedig Jack.


[Kit és Jack | Kit és szülei a 2016-os Emmy-n]

Családi történet

Kit Harington nemesi származású, ereiben kék vér folyik. Nagybátyja, Sir Nicholas John Harington, a 14. Harington lovag, atyai dédnagyapja pedig a 12. Harington lovag volt. Atyai nagyanyján, Lavender Cecilia Denny-n keresztül Kit nyolcszoros dédnagyapja II. Károly, angol király volt.

A Harington családhoz tartozik még egy manapság is rendkívül fontos használati tárgyunk, a wc feltalálása. Állítólag Kit egyik dédnagyapja találta fel, aki a 16. században élt, és a John Harington névre hallgatott.

Kapcsolatuk

“Olyan vagyok, mint az apám. Ő mindig azt mondja, hogy az optimista ember egy pesszimista a tények ismerete nélkül”

Szülei nagyon szeretik Kitet, próbálnak sok időt együtt eltölteni, és mindig támogatják fiúkat, így természetesen akkor is ez történt, amikor elmondta nekik, hogy színész szeretne lenni.

“Apa úgy volt vele, [hosszú sóhaj] Oké. Anya pedig szerintem örült neki. Igazán támogatóak voltak. Szerencsés ember vagyok. Nagyszerű emberek között nőhettem fel. Szerintem minden szülő rémálma az, hogy a gyerekük egy napon kijelenti, színész szeretne lenni. Ó, istenem. De aztán működött. Szerintem apa azóta is lenyeli a szavait.”

Természetesen ők is nézik a Trónok harcát Kit miatt, amiről ő több interjúban is beszámolt már:

“Tudod, anya, számomra egy nagyon fontos rész következik, nézned kéne, nagyon jó lesz. Ő pedig megkérdezte, veszélyben vagy benne? Én pedig azt válaszoltam, igen, egy kicsit. Erre ő azzal felelt, hogy nem szeretem, amikor bármiben is veszélyben vagy! De anya, ez csak kitaláció. Végül ő azt mondta, tudja, de akkor sem szereti, amikor veszélyben vagyok.”

Amikor Jon Snow meghalt a sorozat 5. évadában, és a producerek elmondták neki, hogy vissza fog térni az életbe, megeskették, hogy senkinek sem mondhatja el, még a szüleinek sem. Ennek ellenére ő mégis szinte azonnal elmondta nekik.

“Ó, elmondtam a szüleimnek. Jól kezelték a dolgot. Elmondtam nekik, hogy oké, anya és apa, most már ti is be vagytok avatva. Ti, én és a producerek tudják egyedül, senki más. Ezután nekik is mindenkinek hazudniuk kellett, családnak, barátoknak, mindenkinek miattam. Szerintem élvezték. Tetszett nekik a helyzet. A szüleim eléggé drámaiak tudnak lenni.”

Kit Haringtont szülei még a 2016-os Emmy díjátadóra is elkísérték, mivel fiúk jelölést kapott Legjobb férfi mellékszereplő kategóriában, amit aztán sajnos nem ő nyert meg, de szülei így is büszkék lehetnek rá, hiszen már a jelölés hatalmas dolognak számít.