Legnagyobb félelmei

Kit is olyan, mint bármelyikünk, neki is megvannak a gyenge pontjai, vagyis olyan dolgok, amiktől fél. Három legnagyobb hétköznapi félelme van: pókok, injekciós tűk, repülés, ezeken kívül pedig nagy félelme az élve eltemetés is.

Pókok

“Rettegek a pókoktól. Mindig megijedek, amikor meglátom őket.”

Több interjú keretében is megkérdezték már tőle, hogy mitől fél a legjobban, ő pedig mindig kijelentette, hogy a pókoktól. Egyszerűen ki nem állhatja őket.

Hogy is van a pókoktól való félelmed? Meg szoktad őket ölni?
– Nem, utálok bármit is megölni. Nem bírom elviselni. Ők valószínűleg jobban félnek tőlem, mint én tőlük. Valakit mindig megkérek, hogy távolítsa el őket.

Mit tennél akkor, ha te, és egy hasonlóan ijedt nő lennétek összezárva egy szobában egy pókkal?
– Csak megkérném a hölgyet, hogy ölje meg a pókot. A nőknek amúgy is több gerincük van az ilyesmihez, mint a férfiaknak.

Injekciós tűk

A színésznek hatalmas félelmei az injekciós tűk is. Ha egy orvos tűvel a kezében közeledik feléje, már attól is képes elájulni.

“Utálom a tűket, ezért nem bírom elviselni még az injekciós tűk/fecskendők látványát sem. Mindig is szerettem volna vért adni, de sosem tudtam legyőzni a félelmem.”

Repülés

Kit egyáltalán nem bírja a repülést, képtelen megbirkózni vele józanon:

“Gondjaim vannak a repüléssel. És egyre rosszabb lesz, ahogy öregszem. Általában mindig iszom egy-két pohár bort, hogy megnyugtassam az idegeim. Alkoholistává válok repülés közben, mert egyáltalán nem vagyok képes feldolgozni. Édesapám kezdett repülés órákat venni. Kapott is egy saját repülőt, aztán kijelentette, hogy fel kell mennem vele a levegőbe. Én pedig csak annyit válaszoltam, hogy semmi pénzért sem!”

Ráadásul ez még semmi, ugyanis a színész amikor repülővel utazik, általában filmezéssel üti el az időt, ami annyira érzelmessé teszi őt, hogy szinte bármilyen filmen képes sírni.

“Mindig a legfurcsább dolgokon sírok. Amikor repülőn utazom, akkor az egyáltalán nem sírós filmeken is sírok. Furcsán érzelmessé válok a repülőkön.”

Élve eltemetés

A Trónok harca 6×09-es részében Kit Harington karakterét, Jon Snow-t maga alá gyűri egy halom ember egy nagy csatajelenetben, és majdnem meghal. Később kiderült, hogy Kit ráadásul retteg az élve eltemetés gondolatától, így hihetetlen, hogy mégis megcsinálta azt a jelenetet.

“Kit megemlítette nekem, hogy a legrosszabb félelme az élve eltemetés, szóval ezt a lehető legteljesebb módon kihasználtam, Kit pedig egy nagyszerű csapatjátékos, így belement – nyilatkozta Sapochnik, a bizonyos epizód rendezője.

“Az a jelenet akkor született meg – mondta Kit – amikor Miguel Sapochnikkal váltottam néhány szót. Mindenben el voltunk maradva egy kicsit, egyre kevesebb időnk állt rendelkezésre, hogy mindent felvegyünk, amit terveztünk. Miguel és én a legnagyobb félelmeimről beszélgettünk. És ahogy annak lennie kell, az egyik legnagyobb félelmem az emberi összenyomás – szörnyű történeteket hallunk arról, amikor a stadionokban az emberek szó szerint megfulladnak, mert nem tudnak kijutni a pánikba esett embertömegből. Azt gondoltam, hogy ha ezt meg tudnánk valósítani ebben az epizódban, akkor az nagyon félelmetes lenne a nézők számára.”