Neve

Christopher/Kit

Édesanyja, Deborah Jane fiát Christopher Marlowe után nevezte el, akinek keresztnevét Kitre rövidítették le, melyet Kit Harington is használ. Ennek ellenére Kit 11 éves koráig azt hitte, hogy Kit az eredeti neve.

“Mindig is Kitnek szólítottak, első napomtól kezdve, én pedig csak 11 évesen jöttem rá, hogy az eredeti nevem Christopher.”

Amikor 11 éves korában Worcestershire-ba költöztek, ott a Chantry Gimnáziumba kezdett el járni, és ekkor derült ki a színész számára eredeti keresztneve.

“Nagyon furcsa volt. Elmentem a suliba, és emlékszem, hogy különböző teszteket kellett kitölteni, hogy kiderüljön, mennyire vagy okos. A lapra Kit Haringtont írtam, ők pedig úgy néztek rám, mint egy idiótára, és azt mondták, hogy nem, azt hiszem, te Christopher Harington vagy. Csupán akkor tanultam meg, mi az eredeti nevem. Ez egy eléggé bizarr egzisztenciális válság egy 11 éves fiú számára, de végül mindig a Kitnél maradtam, mert úgy éreztem, ez vagyok én. Nem igazán vagyok az a ‘Chris’ fajta.”

Senki sem hívja őt Christophernek, csupán ha hivatalos ügyekben kell eljárnia, akkor szólítják eredeti keresztnevén. Ezen kívül mindenki Kitnek hívja.

“Szerintem úgy érezték, hogy Kit szeretnék lenni, a Christopher pedig egy fajta tradíció volt. A testvéremet Jacknek szólítjuk, holott az eredei neve John. Kit az általános rövidítése a Christophernek, csak nem szoktam olyan gyakran használni. A középső nevem pedig Catesby.”

Christopher jelentése

Maga a Christopher a görög Christophoros névből származik, ami annyit jelent “Krisztus hordozója”. A korai keresztények metaforikus névként használták, hogy kifejezzék, Krisztus a szívükben cipelik. Mint az angol nevet, Christophert általános névként már a 15. század óta használják.

Rövidítései: Chip, Chris, Kit, Topher, Kris

Harington jelentése

Még nem áll rendelkezésre információ.