Párkapcsolat

Kit Harington 2018. június 23-án kelt egybe szerelmével, Rose Leslie-vel, és azóta is boldog házasságban élnek. A két színész a Trónok harca izlandi forgatásán ismerkedett meg egymással, és ott is lettek szerelmesek. 2016-ban vállalták fel kapcsolatukat a nyilvánosság előtt, 2017-ben pedig bejelentették eljegyzésüket. A továbbiakban részletesebben olvashattok kapcsolatuk történetéről.

 

Rose Leslie

Rose Eleanor Arbuthnot-Leslie 1987. február 9-én született, skót színésznő. Legismertebb szerepe a Trónok harcában Ygritte, aki a sorozatban Kit karakterének, Jon Snow-nak a szerelme volt.

A 2. évadban került először bemutatása Ygritte karaktere, Kit pedig már a forgatáson beleszeretett a színésznőbe. A két színész a forgatáson jöttek össze, kapcsolatuk az azt követő években többször is megszakadt, de végül mégis egymás mellett kötöttek ki, egy párt alkotva.

“Az a három hét [a kedvenc emlékem a Trónok harca forgatásáról], amíg Izladon forgattuk a 2. évadot. Azért, mert az ország gyönyörű, az Északi fény varázslatos, de főleg, mivel ott estem szerelembe. Ha már alapból vonzódsz valakihez, aki aztán a szerelmedet alakítja egy műsorban, akkor nagyon egyszerűvé válik szerelembe esni…” – Kit Harington, Vogue Italy interjú

Kit és Rose kapcsolatukat legelőször 2016 január 29-én vállalták fel, amikor egy lesifotós kéz a kézben sétálva fotózta le őket Los Angeles utcáin. Kit Harington volt az első, aki a sajtónak beszélt a kapcsolatukról a Sunday Times Magazinnak 2016. márciusában, ekkor ismerte el, hogy valóban egy párt alkot Rose-zal. Innentől kezdve már nem volt titok a kapcsolatuk, és az első közör vörös szőnyeges megjelenésükre is 2016-ban került sor, az április 4-én megrendezett Olivier Awardson.

Annak ellenére, hogy Kit Harington többször is hangoztatta, nem szívesen beszél a magánéletéről, a Rose-zal közös kapcsolatáról mégis sok apróságot árult el. Többek között azt is elmesélte, hogy Rose az elsők között volt, akik értesültek Kit Trónok harcabeli karakterének, Jon Snow-nak a feltámadásáról.

“Korán elmondtam neki. Valójában Dan [Weiss] azt mondta Davidnek [Benioff], hogy úgyis el fogom mondani neki, így megengedték, hogy megtudja.” – Kit Harington, EW interjú

2016-ban elég zsúfolt időbeosztással rendelkeztek, hiszen mindketten jelenleg is a karrierjüket építő színészek, így a forgatásaik miatt ritkábban tudtak találkozni, de Rose elmondása szerint sikerült megoldaniuk, hogy mégis tudjanak egymásra időt szánni.

“Eléggé zavaró tud lenni, hogy mindketten dolgozunk. Csodálatos dolog folyton elfoglaltnak lenni, de még így is működésre bírjuk a kapcsolatunkat, főleg Facetime-ozni szoktunk.” – Rose Leslie

2017. újabb mérföldkövek megtételét is jelentette a pár kapcsolatában. Amellett, hogy továbbra is együtt jelentek meg vörös szőnyeges eseményeken, Kit megosztotta a nagyvilággal azt is, hogy közös lakhelyet keresnek. Több város is szóba jött e téren, e végül Londonban maradtak, és Rose Kit lakásába költözött be. James Corden műsorában Kit Nicole Kidmannel vendégeskedett, ahol részletesebben beszélt az összeköltözésről:

“Nemrég költöztem össze a másik legjobb barátommal, Rose-zal, és nagyon-nagyon boldogok vagyunk. Minden jól megy. Sokféle ötlete van a házhoz. Mivel ő költözött az én lakásomba, így megmondtam neki, hogy kedvesem, ez fontos, mivel ez a mi életterünk lesz, és te az én életterembe költöztél be, így ha bármit át akarsz helyezni, vagy megváltoztatni, akkor csak nyugodtan. Én pedig elmentem bevásárolni, és amikor visszaértem, megkérdeztem tőle, min akar változtatni, ő pedig csak annyit felelt, hogy leköltözünk a földszinti konyhába.”

A műsorban Nicole Kidman köntörfalazás nélkül feltette Kitnek a kérdést, hogy mikor fogja végre eljegyezni Rose Leslie-t. A férfi meglepettségében nem is tudta, mit felelhetne, így röviden csak annyit mondott, hogy lépésről lépésre haladnak a kapcsolatukban.

A következő lépés megtételére mégsem kellett sokat várni, ugyanis Kit Harington és Rose Leslie 2017. szeptemberében egy hivatalos közleményben jelentette be eljegyzésüket a Times napilap közlemény rovatában.

Mr K.C. Harington és Miss R.E. Leslie

Kit, David és Deborah Harington fiatalabbik fia Worcestershire-ből, és Rose, Sebastian és Candy Leslie középső lánya Aberdeenshire-ből bejelentik eljegyzésüket. – olvasható a Times rovatában.

Magát az esküvőt 2018 nyarára tűzték ki, mely június 23-án volt esedékes a Leslie család birtokán. A pár a Skóciában található Aberdeenshire-i Rayne Templomban mondta ki a boldogító igent családjuk és barátaik társaságában. Nászútjukra pedig 2018 júliusában került sor, melyet Japánban töltöttek el.

Kit Harington és Rose Leslie esküvője »

(További részletekért az esküvőről kattints a fenti linkre)