Törött boka

“Fiatal férfi hülyeség. Nem láttam semmi értelmét utána hazudni róla bárkinek is.”

Kit még a Trónok harca 3. évadának forgatása előtt 6 héttel törte el a bokáját még Londonban, miközben az ablakán próbált bemászni éjszaka, mivel kulcsait véletlenül a lakásában hagyta. Ezelőtt már felmászott egyszer második emeleti ablakáig, ami hamis reményt adott ittas önmagának. Arra nem is emlékszik, pontosan mi történt ez után, csak arra, hogy egyik szomszédja gyötrelmek között talált rá a járdán. Az orvosok pedig csodálkoztak, hogy eddig bárki, aki ilyen módon törte el a bokáját, a lábát és a csípőjét is eltörte.

Az esetet követő napon pedig Kit úgy döntött, felhívja ügynökét, hogy közölje vele a híreket:

“Nagyon sajnálom, nagy hülyeséget tettem.”

Közben pedig nagyon aggódott, hogy a Trónok harcabeli munkáját teljesen elrontotta. Végül a nehézséget megoldva folyton körülötte forgattak, a távoli, állós jeleneteket pedig Kit helyett egy dublőrrel kellett felvenni, amit nagyon nehezen viselt. A dublőr egy stáb tag volt, akinek göndör fekete haját kicsit átigazították, hogy hasonlítson Kitéhez.

“Még akkor is, hogyha csak sétált, küszködtem vele, nehogy odamenjek a sráchoz, és elmondjam neki, mit csináljon másképp. Nem gondolnád, hogy egyedi járás stílust alakítasz ki egy karakternek, pedig de.”

A Trónok harca jelmez tervezője, Michelle Clapton elmagyarázta, hogy később, amikor már levették a gipszét, hogyan oldották meg a Kittel való forgatást:

“Egy egészségügyi bakancsot viselt, amit le tudott venni, de még így sem tudott járni. A jelmezéhez tartozó csizmájának a hátsó részét felvágtuk, hogy anélkül felvehesse, hogy közben bele kéne lépnie, majd csak a lábához kötöttük. Nagyon jól boldogult ahhoz képest, hogy mennyi fájdalmat kellett átélnie.”

A 3. évad során, amikor Ygritte elcsábította Jont a barlangba, Kit meztelenül ugrik be a sziklamedencébe. Sajnos, mint később kiderült, törött bokája miatt ezt a jelenetet sem vehették fel vele.

Kit Harington (Jon Snow) és Rose Leslie (Ygritte) a Trónok harca 3. évadában.

“Amikor ehhez a jelenethez értünk, a bokám el volt törve. Szóval az egyetlen pillanatban, amikor a hátsómat látjátok, akkor sem az én hátsómat látjátok.”

Mivel törött bokája miatt úgy érezte, sok nehézséget okozott a sorozat stábjának, végül vett egy üveg wiskey-t a produkciós menedzsernek kiengesztélésképp.