1. évad

1.01- Winter is Coming

Magyar Cím: Közeleg a tél
Megjelenés: 2017. november 04.
Epizódképek

Ismertető: Westeros királyság északi határát hatalmas jeges fal választja el az örök tél birodalmától. Lord Eddard “Ned” Stark az északi birodalom, Deres (Winterfell) ura és az északi nemesek vezére, az ő ősei építették a Falat, amelyet az Éjszakai Őrség véd. Amikor Robert király tanácsadója és Ned mentora, Jon Arryn meghal, Robert Baratheon a barátját, Nedet kéri fel, hogy lépjen a helyébe. Eközben a régi uralkodóház, a Targaryenek utolsó leszármazottja, Viserys azt tervezi, hogy visszaszerzi a trónt.

1.02 – The Kingsroad

Magyar Cím: A Királyi út
Megjelenés: 2011. április 25.
Epizódképek

Ismertető: Bran csodával határos módon túléli a zuhanást a toronyból. Cersei királyné és testvére, Jaime azonban mindenáron végezni akar a fiúval, nehogy leleplezze az árulásukat. Ned elfogadja a király ajánlatát. A lányaival, Sansával és Aryával Westerosba indul, miközben a felesége, Catelyn otthon marad, hogy gondoskodjon Branről. Közben Ned törvénytelen fia, Havas Jon északra tart, hogy csatlakozzon az Éjjeli Őrséghez. Tyrion mégsem tart a családjával délre, inkább csatlakozik Jonhoz, akivel a Fal felé veszi az irányt. Közben Viserys Targaryen csak az alkalmas pillanatra vár, hogy visszaszerezze a trónt, a húga, Daenerys pedig minden erejével azon van, hogy kitapasztalja, hogyan járhat új férje, Drogo kedvében.

1.03 – Lord Snow

Magyar Cím: Havas uraság
Megjelenés: 2011. május 02.
Epizódképek

Ismertető: A hosszú út után Ned Stark megérkezik Királyvárba, ahol meglepve tapasztalja, micsoda pazarlás folyik. A Fekete Várban Havas Jon megkezdi a felkészülést, hogy az Éjjeli Őrség tagja legyen, a beilleszkedés azonban nehezen megy. Ned felesége, Catelyn arra gyanakszik, hogy a Lannisterek keze van abban, hogy Bran leesett a toronyból, így titokban a férje után indul Királyvárba. Itt régi szövetségesük, a „Kisujj”-ként is ismert Lord Petyr Baelish tartóztatja fel, aki egyébként több bordélyház tulajdonosa. Jaime és Cersei Lannister a kis Bran felépülésének következményeit firtatják. Arya kardforgatást tanul Syrio Foreltől. Útban a dothrakiak fővárosába, Vaes Dothrakba, Daenerysnek problémája akad a bátyjával, Viserysszel.

1.04 – Cripples, Bastards and Broken Things

Magyar Cím: Nyomorékok, fattyak és összetört dolgok
Megjelenés: 2011. május 09.
Epizódképek

Ismertető: A Király előző Segítője, Jon Arryn rejtélyes körülmények között halt meg, valószínűleg meggyilkolták. Ned lép a helyébe, és titokban nyomozni kezd a halálesettel kapcsolatban. A nyomok Robert király egyik törvénytelen gyerekéhez vezetnek. Az új Segítő, Ned tiszteletére Robert király nagy lovagi tornát rendez. Havas Jon az Éjjeli Őrség egyik új tagja, Samwell Tarly védelmére kel a Fekete Várban. A csalódott Viserys összetűzésbe keveredik Daenerysszel Vaes Dothrakban. Sansa arról ábrándozik, hogy királynő lesz, míg Arya egy teljesen más jövőt lát maga előtt. Útban hazafelé Ned felesége, Catelyn és Ser Rodrik Cassel megállnak egy útszéli fogadónál. Lépésüknek végzetes következményei lesznek. A Falat elhagyva bajba kerül Cersei királyné testvére, a törpe Tyrion.

1.05 – The Wolf and the Lion

Magyar Cím: A farkas és az oroszlán
Megjelenés: 2011. május 16.

Ismertető: Robert király haragra gerjed, amikor megtudja, hogy a régi dinasztia, a Targaryenek utolsó leszármazottjai szövetséget kötöttek a dothrakiakkal. Parancsot ad, hogy öljék meg Daeneryst, mielőtt a dothrakiak lerohannák Westerost. A király terve azonban nem tetszik Ned Starknak, és ez éket ver kettőjük közé. Eközben a foglyul ejtett Tyrion segít Ned feleségének, Catelynnek, hogy a Sasfészekben találkozzon a nővérével. Lysa, aki Jon Arryn özvegye, azonban hűvös fogadtatásban részesíti. Ser Loras Tyrell – akit Viráglovagként is emlegetnek – felkelti Sansa érdeklődését. Arya véletlenül fültanúja lesz egy beszélgetésnek, melyben az apja életét fenyegetik.

1.06 – A Golden Crown

Magyar Cím: Az aranykorona
Megjelenés: 2011. május 23.

Ismertető: Míg Robert király vadászni megy, Ned veszi át a helyét a trónon, és új problémákkal kell szembenéznie. Kiad egy rendeletet, amely a Hét Királyság szétforgácsolódásához vezethet. A Sasfészekben Tyrion szembesül a “bűneivel” és az értük járó büntetéssel. Joffrey elnézést kér Sansától, Viserys pedig végre megkapja Khal Drogótól a fizetségét a húgáért, Daenerysért.

1.07 – You Win or You Die

Magyar Cím: Győzöl vagy meghalsz
Megjelenés: 2011. május 30.
Epizódképek

Ismertető: Miután Tywin Lannister ráébred, hogy a Lannisterek jövőjét veszély fenyegeti, fontos találkozót beszél meg Jaime-vel, és harcra készülnek. Ned Stark nyomozása megdöbbentő eredményre vezet. A drámai pillanat akkor jön el, amikor Jon Arryn halála kapcsán találkozik Cersei királynéval. Havas Jon leteszi az esküt, és bár nem azt a megbízást kapja, amire vágyott, az Éjjeli Őrség tagja lesz. Miután Ser Jorah Mormont megmenti Daeneryst az árulástól, Khal Drogo fontos esküt tesz: olyan helyre vezeti a dothrakiakat, ahol még sosem jártak. A vadászaton Robert királyt súlyosan megsebesíti egy vaddisznó, így hamarosan döntenie kell a királyság jövőjét illetően.

1.08 – The Pointy End

Magyar Cím: A hegyes vége
Megjelenés: 2011. június 06.
Epizódképek

Ismertető: Királyvárban az események váratlan fordulatot vesznek. Ned Stark elfogása után Syrio és Arya szembeszállnak a Lannisterekkel, miközben Cersei királyné saját céljai érdekében manipulálja Sansát. Robb Stark összegyűjti apja északi szövetségeseit Tywin Lannister ellen, és a sereggel dél felé indul. Tyrion Lannister kényszerű szövetséget köt a hegyi törzsekkel, majd csatlakozik apja seregéhez. Úgy tűnik, minden készen áll a nagy összecsapásra. Közben Havas Jon összetűzésbe kerül Ser Alliser Thorne-nal, és harcba keveredik egy rejtélyes támadóval, aki a Falon túlról érkezett. Drogo kegyetlensége határtalan, amikor a dothrakiak lerohannak egy békés falut.

1.09 – Baelor

Magyar Cím: Baelor
Megjelenés: 2011. június 13.
Epizódképek

Ismertető: Miután a lánya, Sansa élete veszélyben van, Ned Stark sorsdöntő lépésre szánja el magát. Catelyn alkut köt az agyafúrt Lord Walder Freyjel. Tyrion újabb szeretőre tesz szert. Később az apja arra kényszeríti, hogy az első vonalban harcoljon. Robb Stark a Trident folyó Zöld ágánál eljut a Frey-ház kettős erődjéhez, az Ikrekhez. Az átkelés fejében házassági szerződésre lép az egyik Frey lánnyal. Az átkelés után rajtaüt és legyőzi Jaime Lannister seregét, és hadifoglyot is ejt. Havas Jont megjutalmazzák a bátorságáért. Az ifjú rájön Aemon mester sötét titkára. Khal Drogo sebe elfertőződik. A kialakult helyzetben Daenerys ellenszegül Qothónak, jobban bízik a rabságban élő boszorkányban, Mirri Maz Duurban.

1.10 – Fire and Blood

Magyar Cím: Tűz és vér
Megjelenés: 2011. június 20.

Ismertető: Miközben a Ned Stark haláláról szóló tragikus hír terjed a Hét Királyságban, Bran és Rickon különös álmot lát. Apja halálhírére Havas Jon hátat akar fordítani az Éjjeli Őrségnek, de a barátai meggyőzik, hogy a Fekete Várban a helye. Catelyn kikérdezi Jaime-t a fia zuhanásáról, és Robb Stark sorsa örökre megváltozik. Apja meglepő döntése után Tyrion Lannister délnek veszi az irányt. Miközben Arya megpróbál megszökni Királyvárból, a testvérét, Sansát Joffrey terrorizálja. A Falnál Havas Jon súlyos döntésre kényszerül. Daenerys szörnyű árat fizet szerelméért, de új remény csillan fel számára.