2. évad

2.01 – The North Remembers

Magyar cím: Észak nem felejt
Megjelenés: 2012. április 02.
Epizódképek

Ismertető: A második évadban a Robb Stark vezette északiak folytatják a harcot a Lannisterek ellen. Tyrion Királyvárba megy, hogy a tanácsaival segítse Joffreyt, és próbálja fékezni az ifjú király túlkapásait. Sárkánykő szigetén Stannis Baratheon elhatározza, hogy igényt támaszt néhai fivére trónjára, s ezért szövetkezik a különös papnővel, Melisandréval. A keskeny tengeren túl Daenerys három sárkányával és khalasarjával próbál átvergődni a vörös pusztaságon, szövetségeseket és vizet keresve. Északon Bran irányítja Derest, miközben Havas Jon és az Éjjeli Őrség új veszéllyel néz szembe.

2.02 – The Night Lands

Magyar cím: Az éjszaka földje
Megjelenés: 2012. április 09.

Ismertető: A fővárosban történt incidens után Tyrion megzabolázza Cersei királynét, mondván, a fia, Joffrey így maga ellen fordítja alattvalóit. Miután Arya megszökött Királyvárból, észak felé, Deresnek veszi útját. Megosztja titkát az Éjjeli Őrség újoncával, Gendryvel. Kilenc év után Theon Greyjoy újra találkozik az apjával, Balonnal és a húgával. Vissza akarja állítani a Vas-szigetek ősi királyságának hatalmát. A felkapaszkodott csempész, Tengerjáró Davos ráveszi a kalóz Salladhor Saant, hogy csatlakozzon Stannis Baratheon Királyvár ellen induló hajóhadához.

2.03 – What Is Dead May Never Die

Magyar cím: Ami halott, nem halhat meg többé
Megjelenés: 2012. április 16.
Epizódképek

Ismertető: A Vörös Erődben Tyrion Lannister három szövetséget tervel ki, amelyeket különféle házassági ígéretekkel akar megpecsételni. Eddard Stark özvegye, Catelyn Viharvégbe utazik, hogy szövetséget ajánljon Renly Baratheon királynak, miszerint támogatja a fiát, Robbot a Lannisterek elleni harcában. Ám a Viharvidék urának és az új felesége bátyjának, Loras Tyrellnek más az elképzelése. Balon Greyjoy egy meglepő támadás tervén dolgozik. Eközben Észak fővárosában, Deresben a Starkok hű szolgálója, Luwin mester megpróbálja megfejteni Bran különös álmait.

2.04 – Garden of Bones

Magyar cím: Csontok kertje
Megjelenés: 2012. április 23.

Ismertető: Robb Stark győzelmeit Joffrey az Ifjú Farkas húgán, Sansán torolja meg. Eddard Stark özvegye, Catelyn megpróbálja egyezségre bírni az egykori király, Robert Baratheon két testvérét, Stannist és Renlyt. Ahelyett, hogy egymás ellen fordulnának a trón miatt, össze kellene fogniuk a Lannisterek ellen. Daenerys a tengeren túl Qarth erős és virágzó városába érkezik kimerült embereivel. Tyrion arra kényszeríti Cersei királyné egyik emberét, hogy kémkedjen neki. Aryát és Gendryt Harrenhalba viszik, ahol életük Tywin Lannister hűbérese, Gregor Clegane kezében van.

2.05 – The Ghost of Harrenhal

Magyar cím: Harrenhal szelleme
Megjelenés: 2012. április 30.
Epizódképek

Ismertető: A Baratheon testvérek rivalizálása Renly halálával végződik, a gyilkosság elkövetésével Catelynt gyanúsítják, aki menekülni kényszerül. Királyvárban Tyrion a kémjétől tudomást szerez Joffrey elhibázott védekezési tervéről és egy titkos fegyverről. Theon Greyjoy be akarja bizonyítani, hogy méltó az örökségre. Harrenhalban Jaqen H?ghar megígéri Aryának, hogy teljesíti három kérését, mert megmentette az életét. Az Éjjeli Őrség expedíciót indít a Falon túlra, hogy felkutassák eltűnt társaikat. A csapat az Elsők Ökle nevű ősi erődnél akar megütközni az ellenséggel.

2.06 – The Old Gods and the New

Magyar cím: Régi és új istene
Megjelenés: 2012. május 07.

Ismertető: Theon Greyjoy terve beválik, alig egy csapatnyi emberrel sikerül elfoglalnia Derest, Észak fővárosát. A kezébe kerül Eddard Stark két fia, Bran és Rickon, akiket börtönbe zárat. Eközben Királyvárban Tyrion Lannister éppen jókor helyezi biztonságba Myrcella Baratheont. Arya szemtől szemben találja magát egy különös látogatóval. Daenerys, a tengeren túli királynő megesküszik, hogy elveszi azt, ami az övé. Robb Stark és az anyja, Catelyn sorsdöntő hírt kapnak. Félkezű Qhorin lehetőséget ad Havas Jon számára, hogy kipróbálja önmagát.

2.07 – A Man Without Honor

Magyar cím: A becsület nélküli ember
Megjelenés: 2012. május 14.

Ismertető: Eddard Stark két fiának, a nyomorék Brannek és a kis Rickonnak néhány társával együtt sikerül megszöknie Deresből. A hír feldühíti Theon Greyjoyt, aki bosszúért lihegve ered a nyomukba. Közben Jaime Lannister találkozik egy távoli rokonnal. Daenerys meghívást kap a Halhatatlanok Házába. Az emberei féltik, mert sokan bementek már a Porkastélyba, de kevesen jöttek ki onnan. A jégfalon túl Havas Jon eltéved a vadonban. Cersei királynő tanácsot ad Sansának, akiből immár felnőtt nő lett, gyermeket szülhet Joffreynak, a királynak.

2.08 – The Prince of Winterfell

Magyar cím: Deres hercege
Megjelenés: 2012. május 21.
Epizódképek

Ismertető: Theon Greyjoy látogatót kap Deresben. A nővére, Yara szerint nem tudja megvédeni újdonsült királyságát. Ennek ellenére Theon nem hajlandó lemondani a várról. Arya behajtja a végső adósságot Jaqentől, bár ez egyáltalán nem tetszik a férfinak. Robb Starkot elárulják. Tyrion Lannister és Varys, az eunuch közös témát találnak. Daenerys figyelmen kívül hagyja Jorah tanácsát. Stannis Baratheon már a Lannisterekkel való összecsapásra készül. Előtte azonban még egy fontos feladat elvégzésével bízza meg Davost, a Hagymalovagot: be kell hatolnia Viharvégbe.

2.09 – Blackwater

Magyar cím: Feketevíz
Megjelenés: 2012. május 28.

Ismertető: Stannis Baratheon hatalmas flottája csatarendbe áll a Feketevíz folyón, és megtámadja Királyvárat. Úgy tűnik, hogy serege könnyű diadalt arat Joffrey Lannister csapatai felett. A Lannisterek az életükért küzdenek, még Tyrion is fegyvert ragad, és ellentámadásra viszi embereit. Tyrion terve végül beválik, sikerül csapdába csalnia a támadókat. A hajókat felgyújtják, miközben a partra szállt csapatokkal véres harcba bonyolódnak. A küzdelemben az Ördögfióka is megsebesül, de miután Lord Tywin hátba támadja Stannis seregét, a Lannisterek győzelmet aratnak.

2.10 – Valar Morghulis

Magyar cím: Valar Morghulis
Megjelenés: 2012. június 04.
Epizódképek

Ismertető: A második évad befejező epizódjában Tyrion Lannister megváltozott helyzetre ébred. Arcát hatalmas sebhely csúfítja el, és a sebesülése miatt Lord Tywin lett a Király Segítője. A diadal ellenére Joffrey király szűken méri a jutalmakat az alattvalóinak. Miközben Theon cselekvésre próbálja bírni az embereit, Luwin mester néhány végső tanácsot ad. Brienne elhallgattatja Jaime-t. Arya ajándékot kap Jaqentől, aki így végre letudta tartozását. Daenerys, a tengeren túli királynő egy különös helyre megy. Havas Jon megöli Félkezű Qhorint, és szembenéz az üldözőikkel.