3. évad

3.01 – Valar Dohaeris

Magyar cím: Valar Dohaeris
Megjelenés: 2013. április 01.
Epizódképek

Ismertető: A harmadik évad nyitó epizódjában Havas Jon találkozik Mance Rayderrel, a Falon túli királlyal, míg az Éjszakai Őrség expedíciójának túlélői dél felé menekülnek, reménykedve, hogy elérik a biztonságot jelentő Falat. Eközben Királyvárban Lannisterék a Stannis Baratheon fölötti győzelmet ünneplik. Tyrion a jutalmát kéri, miközben Cersei ünnepi lakomát szervez a királyi család számára, és felajánlja Sansának, hogy segít neki. A Keskeny-tengeren Dany vitorlát bont nyugat felé. A Folyóvidéken Arya találkozik egy csapatnyi törvényen kívülivel.

3.02 – Dark Wings, Dark Words

Magyar cím: Sötét szárnyak, sötét szavak
Megjelenés: 2013. április 08.
Epizódképek

Ismertető: Sansa túl sokat beszél, ami veszélybe sodorhatja Ned Stark lányát. Shae egy apró kis szívességet kér Tyrion Lannistertől. Közben Jaime Lannister sajátos módot talál arra, hogyan töltse az idejét. Miközben Stark másik lánya, Arya megpróbál visszajutni északra, Deresbe, a barátaival együtt belebotlanak a Lobogó Nélküli Testvériség embereibe. A törvényen kívüli lovagok csapatát Beric Dondarrion vezeti, aki nem kötelezte el magát egyik harcoló fél mellett sem, azonban nem igazán szívleli a Lannistereket.

3.03 – Walk of Punishment

Magyar cím: A büntetés útja
Megjelenés: 2013. április 15.

Ismertető: Tyrion kisemmizve érzi magát, miután apja, Tywin közölte vele, hogy ne számítson arra, hogy ő örökli majd a Lannisterek ősi fészkét. A nővérével, Cersei királynővel is egyre több a konfliktusa. Ám a kis ember nem az a fajta, aki meghátrál a nagy nehézségek elől. Közben Havas Jont elviszik az Elsők Ökléhez. Daenerys a Rabszolga-öbölbe igyekszik a sárkányaival, hogy hadsereget szerezzen. Jaime Lannisternek sikerül megegyeznie a fogvatartóival. A megpróbáltatásai azonban ezzel még nem értek véget.

3.04 – And Now His Watch Is Ended

Magyar cím: És őrsége most véget ér
Megjelenés: Megjelenés: 2013. április 22.

Ismertető: A kudarcba fulladt, nagy veszteségekkel járó keresőakció után az Éjszakai Őrség tagjai leltárt készítenek. A helyzetük rózsásnak aligha mondható, a Fal mögött borzalmas veszély leselkedik. Ezalatt a szerelmes Havas Jon a Falon Túli Király táborában őrlődik. Varysnak különös találkozásban lesz része. Arya találkozik a Testvériség parancsnokával. Közben Daenerys a rabszolgatartókkal üzletel, akik veszélyes tárgyalópartnerek. Daenerysnek seregre van szüksége, ezért ostorra cserél egy láncot.

3.05 – Kissed by Fire

Magyar cím: Akit a tűz megcsókolt
Megjelenés: 2013. április 29.

Ismertető: A rettegett Sandor Clegane-ről, más néven a Vérebről az istenek mondanak ítéletet, Jaime Lannister sorsáról viszont az emberek döntenek. A Falon Túli Király, Mance Rayder táborában Havas Jon, az Éjjeli Őrség tagja igazolja önmagát. Észak királya, Robb Stark nehéz helyzetbe kerül, amikor árulással kell szembe néznie. Azok fordultak szembe vele, akiktől nem várta volna ezt. Eközben Tyrion Lannister megtanulja, hogy milyen költséges dolog egy esküvő, mennyi minden kiadással kell ilyen esetben számolni.

3.06 – The Climb

Magyar cím: A mászás
Megjelenés: 2013. május 06.

Ismertető: Tywin Lannister megpróbál új szövetségeseket maga és családja mellé állítani. Eközben Stannis Baratheon egyetlen reménysége, a varázslónő Melisandre a Folyóvidékre látogat. Messze fönn, Észak királya, Robb Stark olyan kompromisszumos megállapodáson töri a fejét, melynek révén megpróbálhatja visszaállítani a Frey-házzal való régi szövetséget. Roose Bolton dönt a levágott kezű Jaime Lannister sorsáról. Eközben Havas Jonnak, Ygritte-nek és a társainak egy félelmetes kihívással kell szembenéznie.

3.07 – The Bear and the Maiden Fair

Magyar cím: A medve és a szűz
Megjelenés: 2013. május 13.
Epizódképek

Ismertető: Daenerys, a száműzött hercegnő ajándékokat cserél a rabszolgatartó nagyúrral. A Lannisterek által Királyvárban fogva tartott Sansa Stark a jövője felől aggódik. A törpe Tyrion Lannister szajháját, Shae-t egyre jobban bosszantja a Tyrion helyzetében bekövetkezett változás. Tywin Lannister tanácsot ad a királynak. Melisandre, a vörös hajú varázslónő felfed egy titkot Robert Stark király fattya, Gendry előtt. A Tarth-i Brienne egy hatalmas ellenséggel találja magát szembe Harrenhal várában.

3.08 – Second Sons

Magyar cím: Második fiak
Megjelenés: 2013. május 20.

Ismertető: A Hét Királyság, egyben Westeros fővárosában, a Feketevíz partján fekvő Királyvárban fényes esküvőt tartanak. Tywin Lannister ördögi húzással feleségül adja Robb Stark lányát, Sansát az Ördögfiókának nevezett fiához, a törpe Tyrionhoz. Az új házasok kénytelen-kelletten együtt töltik az éjszakát. Daenerys, a száműzött hercegnő találkozik Titán fattyával. Davos találkozik Melisandre-val, és bizonyítékot követel a varázslónőtől. Sam és Gilly találkoznak egy idősebb úriemberrel.

3.09 – The Rains of Castamere

Magyar cím: Castamere-i esők
Megjelenés: 2013. június 03.
Epizódképek

Ismertető: Robb Stark bemutatkozik Walder Freynek, a Zöld-ág átkelője vénséges őrzőjének. Ser Edmure, a Tully-ház örököse, Catelyn Stark öccse találkozik a menyasszonyával. Havas Jon élete legkeményebb próbatétele elé kerül. Bran felfedez egy ajándékot. A tyroshi Daario Naharis és Jorah Mormon, a száműzött lovag megvitatják, hogy mit kezdjenek Yunkaival. Az epizód címe a régi dalra utal, melyet Twynn Lannisterről írtak, aki miután átvette a léha Tytostól a Lannister-ház irányítását, kíméletlenül leszámolt az ellenük lázadó Reyne-házzal.

3.10 – Mhysa

Magyar cím: Mhysa
Megjelenés: 2013. június 10.

Ismertető: A harmadik évad befejező részében Joffrey Baratheon kihívást intéz Tywin Lannisterhez. Bran elmesél egy kísértettörténetet. Daenerys, a száműzött hercegnő arra vár, hogy kiderüljön, hódítóként vagy felszabadítóként ünneplik.