5. évad

5.01 – The Wars to Come

Magyar cím: Eljövendő háborúk
Megjelenés: 2015. április 13.
Epizódképek

Ismertető: Az HBO saját gyártású sorozatának évadnyitó részben a fiatal Cerseinek egy boszorkány megjósolja a jövőt. A múltból Királyvárba csöppenünk, ahol Cersei és Jaime az apjuk holtteste mellett a Lannisterek örökségét taglalja. Jamie a testvérét okolja, hogy futni hagyta a gyilkos Tyriont. Varis segít Tyrionnak Pentosba menekülni. Meereenben Dany ledönti a bálványokat, mire új ellenség tűnik fel a színen: a Hárpia fiai. Havas Jon két király között őrlődik, ám Mance Rayder nem akar Stannis szolgája lenni.

5.02 – The House of Black and White

Magyar cím: A Fekete és a Fehér Háza
Megjelenés: 2015. április 20.
Epizódképek

Ismertető: Arya megérkezik Braavos városába, ám nem jut be A Fekete-Fehér Házba. Brienne és Pod a fogadóban találkoznak Kisujjal és Sansával. Brienne hűségesküt tesz a lánynak, ami nem tetszik Kisujjnak. Királyvárban Cersei különös ajándékot kap Dorne-ból. Jaime elvállalja, hogy visszahozza onnan a lányukat, Myrcellát. Ellaria Sand meg akarja bosszulni Oberyn halálát, ám Doran leállítja. Barristan azt tanácsolja Daenerysnek, hogy ne essen az apja hibájába. Stannis nagyvonalú ajánlatot tesz Havas Jonnak.

5.03 – High Sparrow

Magyar cím: Főveréb
Megjelenés: 2015. április 27.
Epizódképek

Ismertető: Braavosban Arya végre bejut a Fekete-Fehér Házba, ám nem tetszik neki az új élet. Királyvárban egybekel Tommen és Margaery. Később az újdonsült feleség megalázza anyósát. Kisujj és Sansa megérkeznek Moat Cailinhoz, ahol Kisujj felfedi házassági tervét. Sansa elszörnyed, amikor megtudja, hogy a gyilkos Roose Bolton fiához, Ramsayhoz kellene feleségül mennie. Havas Jon megegyezik Stannisszal, és Lord Commanderként kiadja az első parancsait. Sansáék megérkeznek Deresbe, Tyrion és Varys pedig Volantisba.

5.04 – Sons of the Harpy

Magyar cím: A Hárpia Fiai
Megjelenés: 2015. május 04.
Epizódképek

Ismertető: Ser Jorah „ajándékot” visz Daenerysnek. Jaime és Bronn kereskedőhajón megy Dorne-ba, hogy ne keltsenek feltűnést. Királyvárban Cersei előbb Braavosba küldi Mace Tyrrellt, hogy egyezkedjen a Vasbankkal a kölcsön feltételeiről, majd a Főverébbel tárgyal a nép megregulázásáról. Hamarosan tisztogatás kezdődik Királyvár utcáin. Melisandre Havas Jon segítségét kéri Deres ellen. Kisujj visszaindul Deresből Királyvárba. A partraszállás után Jaime és Bronn harcba keveredik. Tyrion rájön Ser Jonah árulására.

5.05 – Kill the Boy

Magyar cím: Öld meg a fiút
Megjelenés: 2015. május 11.
Epizódképek

Ismertető: Missandrei meglátogatja Szürke Férget, és beszámol Ser Bannister haláláról. Az öreg elvesztése után Dany elfogatja az előkelő családok vezetőit. Megfenyegeti őket, majd bejelenti, hogy Hizdahr zo Loraq lesz a férje. Havas Jon megosztja tervét Aemonnal, ám a tanács elutasítja, hogy kiegyezzen a Vadakkal. Brienne és Pod Derest figyeli, ahol Ramsay elmondja a szeretőjének, hogy elveszi Sansát. Roose Bolton bejelenti, hogy fia lesz. Tyrion és Ser Jorah Valyria felé hajózik, amikor megtámadják őket a kőemberek.

5.06 – Unbowed, Unbent, Unbroken

Magyar cím: Meg nem hajol, meg nem rogy, meg nem törik
Megjelenés: 2015. május 18.
Epizódképek

Ismertető: Arya hullamosó lesz a Fekete és Fehér házban, és végül Jaqennek köszhetően megtudja, mi történik a halottakkal. Úton Meeren felé Jorah megtudja Tyriontól, hogy az apja meghalt, majd rabszolgák fogságába esnek. Királyvárban Kisujj találkozik Cerseivel, és beszámol Roose Bolton tervéről. Loras meghallgatása egyre kínosabbá válik. Myrcella és Doran fia az esküvőjét tervezi Dorne-ban, miközben Bronn és Jaime a város felé tart. Deresben Ramsay Theon szemeláttára megerőszakolja Sansát a nászéjszakán. Daario és Dany az utóbbi közelgő házasságán vitatkozik.

5.07 – The Gift

Magyar cím: Az ajándék
Megjelenés: 2015. május 25.
Epizódképek

Ismertető: Havas Jon Tormundot is viszi magával az útra, aminek senki sem örül. Távozásuk után meghal Aemon mester. Sansa házassága maga a pokol, ám Theon nem segít neki, annyira fél Ramsaytől. Stannis seregét megtizedeli a hideg, Ser Davos szerint el kellene halasztani a háborút. Joraht és Tyriont eladják a rabszolgavásáron. A harci veremben azután Dany előtt legyőzik ellenfeleiket, felfedik kilétüket. Dorne-ban Myrcella kijelenti Jaime-nek, nem akar hazatérni. Királyvárban Cersei helyzete váratlan fordulatot vesz.

5.08 – Hardhome

Magyar cím: Rideghon
Megjelenés: 2015. június 01.
Epizódképek

Ismertető: Dany kihozatja Joraht és Tyriont a veremből. Az előbbi életét megkíméli, de száműzi, az utóbbival pedig megtárgyalja Westeros jövőjét, esélyét a trónra. Királyvárban vallomásra akarják rábírni a fogoly Cerseit. Közben Jaqen bégyilkosnak képzi ki Aryát, de ő még nem áll készen erre. Sansa végre megtudja Theontól, hogy az öccsei életben vannak. Roose és Ramsay Bolton megvitatja Stannis Baratheon közelgő támadását. Havas Jon és Tortmund találkozik a Vadakkal, és összefogást javasolnak a Mások ellen.

5.09 – The Dance of Dragons

Magyar cím: Sárkányok tánca
Megjelenés: 2015. június 08.
Epizódképek

Ismertető: Ramsay és csapata rajtaüt Stannis Baratheon táborán. Stannis visszaküldi erősítésért Ser Davost, majd nehéz döntést hoz. Havas Jon megérkezik a Falhoz a Vadakkal, Ser Allister alig akarja beengedni őket. Jaime Lannister találkozik Doran Martell-lel, Bronn pedig kegyelmet kap. Arya az első gyilkosságára készül, de tanúja lesz a Lord Tyrell vezette delegáció – benne Meryn Trant – érkezésének, és követni kezdi őket. Meerenben gladiátorjátékokat rendeznek, melyen Ser Jorah megmenti Dany életét.

5.10 – Mother’s Mercy

Magyar cím: Az Anya irgalma
Megjelenés: 2015. június 15.
Epizódképek

Ismertető: Az évadzáró epizódban Stannist cserbenhagyják a zsoldosai, de a baljós előjelek ellenére összecsap a Boltonokkal. A várban Sansa menekülne, de Myrandába és Theonba fut. Amikor Myranda végezni akar vele, Theon megmenti, majd együtt menekülnek el. Braavosban Arya leszámol Ser Merynnel. Dorne-ban incidens zavarja meg Myrcella, Trystan, Jaime és Bronn búcsúztatását. Dany távozása után Tyrionék átveszik az irányítást Meerenben. Királyvárban Cersei vezekel a bűnei miatt. Havas Jont utoléri végzete.