2017. augusztus 16.

Az NYT készített egy rövidke interjút Kit Haringtonnal, melyben Trónok harcával, főként Jon Snow-val kapcsolatos kérdéseket tettek fel a színésznek. Az alábbiakban megtudhatjuk, miért nem hord senki sem sapkát a sorozatban a hűvös éghajlatú helyszíneken, illetve Kit Jon származásáról, és személyiségéről is mond egy keveset. Azt is elárulja, Dany melyik sárkányát ülné meg szívesen.

A tél végre megérkezett Westerosra. Miért nem hord senki sem sapkát?

“Pedig én kértem is egyet! Szerettem volna sapkát felvenni, amikor Izlandon forgattunk. Véget nem érő beszélgetéseket folytattunk erről. Egy nagy-nagy kérdés a Trónok harcában, hogy amikor északra mennek a szereplők, akkor hordanak-e valamilyen fejfedőt, vagy sem. Eléggé nevetségesnek tűnik hideg éghajlatokon nem védeni a fejed. De ezt a döntést már nagyon régen meghozták, mármint azt, hogy fontosabb látni az arcunkat, mint a fejünket melegen tartani. Nehéz lenne elkülöníteni az arcokat, ha sapkákkal a fejünkön forgatnánk ilyen környezetben. Eldöntötték, hogy az arcok fontosabbak. De higgy nekem, senki sem szeretne jobban sapkát hordani nálam.”

Az előző évad egyik legnagyobb felfedése az R+L=J volt.

“Hát, igazából nem fedték fel még teljesen. Azt tudjuk, hogy Lyanna Stark Jon édesanyja. Habár gyanítható, azt még nem tudjuk, hogy ki az édesapja. Jon pedig semmit sem tud még ezek közül. Szerintem még ha meg is tudná, nem igazán változtatna semmin, hiszen az Éjkirály a nyomában van, és Jon tudja, hogy semmi más nem számít jelenleg ezen kívül. A származása a legutolsó dolog, amire jelenleg gondol, míg a sorozat kezdetén csak ez járt az eszében. Most túl sok minden jár a fejében ahhoz, hogy a szülei kilétére gondoljon.”

Jonnak mindig túl sok mindennel kell foglalkoznia. Szüksége lenne némi csendre és nyugalomra, vagy valamiféle terápiára. Hiszen még nem is békélt meg teljesen a feltámadásával. Ez nem olyasmi, amiről szívesen beszél.

“Igen, ez eléggé fura, nem? Egy kissé az. Amit eddig láttunk Jonból, az eléggé eltér egy modern férfitól, vagy attól, amilyenek mi emberek vagyunk… Tudjuk, hogy a pszichoterápia egy jó dolog, ahol elég mélyre sűllyedhetünk abban a kérdésben, hogy mi tesz minket önmagunkká, és megoldhatjuk a problémáinkat, de Jon nem ilyen. Jon nem nagyon beszél az idő nagy részében! Egyáltalán nem elmélkedik a jövőjén vagy a múltján. Szóval egy terápiás foglalkozáson nem igazán tudom, meddig jutna a terapeuta vele. “Beszélj az édesanyádról…” “Nem ismertem őt.” “Folytasd…”

Dany két sárkánya is szabad. Szerinted Jon jó sárkány-lovas lenne? Melyiket szeretnéd megülni?

“A kettő közül? Az egyiket Viseryonnak hívják Daenerys bátyja, Viserys után, a másikat pedig Rhaegalnak a másik bátyja, Rhaegar után. Sosem kedveltem Viseryst, szóval Rhaegalt választanám!”


Szólj hozzá a bejegyzéshez