2018. október 13.

Ismételten egy új interjút olvashattok az oldalon, melyet ezúttal a ShortList készített Kit Haringtonnal. A színész főleg a Dolce & Gabbana The One illatával kapcsolatban válaszolt kérdésekre, emellett elég nagy hangsúly fektetődött Jon Snow karakterére is, akitől Kitnek idén kellett végleg búcsút vennie.

Te vagy az arca – mondhatnánk nyaka – a Dolce & Gabbana The One Grey illatának. Tudod, hogy mit keresel egy parfümben?

“Nem igazán. De az évek során néha lecseréli őket az ember, igaz? És mivel felidéző képességgel rendelkeznek az illatok, így bizonyos korszakait jelölhetik az életednek, esetleg egy-egy kapcsolatot. Az emberek gyakran lecserélik a parfümjüket egy szakítás után. Így ha csak keresgélsz, talán rábukkanhatsz a The One-ra.”

Nemrégiben megházasodtál. Gratulálok hozzá.

“Köszönöm.”

Használtál valamilyen különleges illatot az esküvődön?

“Szerintem el is felejtkeztem róla. Annyira nagy volt a rohanás, az idegesség. Tudom, hogy Rose-nak milyen illata volt, viszont a sajátomra nem emlékszem. Nem tudnám megmondani.”

Mindig szoktál valamilyen illatot viselni?

“Igen. A napi rutinom része. Nem is számít olyan bonyolult rutinnak, csak megmosom az arcomat vízzel, egy kis hidratálás, fogat mosok, majd parfümöt használok. Elég könnyed.”

Magabiztossá tesz, igaz?

“Igen. Szereted, ha valaki besétál a szobába valamilyen illattal. Sose bízz azokban, akiknek nincs semmilyen illatuk.”

Igen, azoknak valószínűleg tükörképük sincs. A Trónok harca díszletei között is szoktál illatot használni? Vagy a hitelesség miatt bűzlened kell?

“Teljesen fölösleges a forgatáson illatot viselnem. Mire odaér az ember, addigra olyasvalamit kell viselned, aminek ázott kutya szaga van.”

Mint például Ikeás szőnyeget?

“Igen. Eléggé elcseszett volt, amikor ezt mondták. Mindenki más igazi szőrmét viselhetett, nekem pedig egy Ikeás szőnyeget terítettek a vállamra. A jelmez részleg biztosan utált engem.”

Az Ikea tartozik neked.

“Igen, szerződést kéne kötnöm velük.”

Vagy legalább egy ajándék kártyát kéne adniuk. Most Jon Snow-ról fogok kérdezni. Hiányozni fog?

“Igen. Már most hiányzik. Körülbelül az évnek ezen a tájékán szoktam visszatérni a szerepébe. Amikor nyáron, a forgatás végeztével levettem Jon Snow jelmezét, olyan érzés volt, mintha a saját bőrömet vedleném le. Szerintem a következő néhány évben nagyon fogom hiányolni. Olyan jó szórakozás volt őt alakítani.”

Jon Snow egy úttörő akcióhős: egy kemény, határozott karakter, ugyanakkor érzékeny és sérülékeny. Szerinted fontos, hogy rendelkezzünk hozzá hasonló példaképekkel?

“Szerintem igen. Ilyenformában még nem igen gondolkodtam rajta. Személy szerint engem nem érdekelnek a zord, semmi-sem-képes-legyőzni fajta akcióhősök. Egy hősnek rendelkeznie kell valamilyen hibával, ami ellen küzdhet önmagában. Jon egy harcos, de nem szeret embereket ölni. Teljesen az ellentétét csinálja annak, mint amit el szeretne érni, az pedig a béke. Ez az ő belső konfliktusa. A mostani kedvenc szuperhős filmem a Logan, hiszen öregszik, a szuperereje pedig cserbenhagyja. Ez az, ami ellen dolgozik.”

Jon hibás karaktere könnyebbé teszi számodra azt, hogy önmagad add a nyilvánosság előtt?

“Ez különös. Az ember azért választja a színészetet, hogy valaki mást alakíthasson, amikor pedig sikeressé válsz benne, arra kérnek, hogy add önmagadat. Ez az, amit a legnehezebbnek érzek a Trónok harcával kapcsolatban. Ez egy olyan világ, amire nem vagy kiképezve. De a Trónok harca nekem megadta a képzést hozzá. Többször is keresztül mész a kinek kéne lennem, mit várnak el tőlem az emberek korszakon, míg el nem jutsz ahhoz a bizonyos ponthoz – amin mindenkinek keresztül kéne mennie – amikor csak annyit mondasz, hogy leszarom, mostantól önmagam leszek.”

Mi a legrosszabb dolog, ami megtörténhet?

“Hogy az emberek utálni fognak.”

Igen, az elég rossz, de hogyha valaki önmagát adja, és utálják, akkor valószínűleg meg is érdemli.”

“Igen, ez így igaz.”

Van már terved a Trónok harca utánra?

“Nem igazán van nagy tervem, csak csendes vágyaim. Szeretnék továbbra is színészkedni, emellett kipróbálnám magam a kamera másik oldalán is.”

Novemberben egy új színdarabban fogsz szerepelni, ami a True West címet viseli. Igazából én még sosem hallottam a darabról.

“Örülök, hogy nem. Szerintem ez lesz a West Endes debütálása. Nem, igazából Mark Rylance már behozta egyszer a Donmarba.”

Akkor nincsen nyomás…

“Csesszék meg, csak Rylance-ről van szó. Kit érdekel? Ez egy nagyszerű kétkezes darab egy testvérpárról. Csak egy ki**ottul vicces történet. Egy vicces, sötét, brutális színdarab.”

Így szeretnél továbblépni Jon Snow-tól?

“Jonnak nagyon kevés vicce van. És ha van is valami, azt sem játszhatom el végül. Párszor már próbáltak viccet adni, de végül mégsem illett a karakteréhez. Viccelődj Jonról, de Jon sose vicceljen. Ő nem vicces. De ha ezzel azt kérdezed, hogy szeretnék-e részt venni vígjátékban, akkor a válaszom igen. Az erősségem a vígjátékokban nem a szokatlan srác, hanem inkább a kissé zavaros, ostoba fajta.”

Az összezavarodottság természetesen jön neked?

“A barátaim szerint kissé a fellegekben járok, néha tündérvilágban élek.”

Nem félsz attól, hogy a Trónok harca rajongók Másoknak öltözve fognak megjelenni a színdarabodon?

“Nem, mert már volt egy színdarabom, és akkor sem csináltak ilyesmit. Nagyszerű közönség. Az benne a jó, hogy olyan embereket vonzok így el színházba, akik amúgy sosem mennének. Így eléggé lelkes közönséget kapok, nem csak a hümmögősöket.”


Szólj hozzá a bejegyzéshez