2016. június 15.

Kit Harington a ShortList Magazinnak adott interjújában az életbe való visszatéréséről, színpadi szerepéről, és új édesség függőségéről beszélt.

A Doctor Faustus főszereplője vagy, mely a Duke of York’s Színházban tekinthető meg. Amikor először megjelensz a színpadon, tévét nézel, és a nyáladat csorgatod. Mennyire nehéz ilyen sok nyálat termelni?

“Epekedve vártam már, hogy végre beszélhessek erről valakinek, mivel eléggé büszke vagyok a megoldásra, amit kitaláltam. Nem egyszerű hosszú ideig nyáladzani, de rájöttem, hogy ha egy adag Haribot eszel színpadra lépés előtt, akkor évtizedekig is képes vagy nyáladzani. A probléma inkább a megállításával van, mert folyamatosan a közönség felé köpködök.”

Ez a szerep nagyszerűnek hangzik.

“[Nevet] Igen, elég sokat eszek ebben a darabban, ami nem túl ideális.”

Mennyi műsor előtti Hariboról is beszélünk?

“Ez már lassan babonává válik. Összesen 5 darab különböző színű Haribot kell megennem.”

A Haribot leszámítva a darab eléggé kimerítőnek tűnik. Egy bizonyos pontnál levetkőzöl, a figyelmünket pedig nem kerülte el, hogy edzőterembe jársz. Szóval, mi az edző rutinod?

“Tudod, mit? Nem túl sok. Ez a darab bőven elegendő ahhoz, hogy fitten tartson. Körbe szaladgálok, guggolok, ugrálok. Hetente nyolcszor lépek fel a darabban, ami valójában annyit tesz ki, mint heti nyolcszor elmenni edzeni. Eléggé erő-kiszipolyozó egy ennyire energikus darabban játszani.”

Emellett még a hátsódat is kivillantod az egyik pillanatban. A te ötleted volt, vagy a rendezőé?

“Igazából, kicsit mindkettő. Miért is ne? Habár néha megteszem, néha nem. Észrevettem, hogy gyakran fényképeznek a közönségben. Ha látok pár fényképezőt felemelkedni, akkor csak azt mondom magamnak, nem, most nem fogom megcsinálni.”

A darab után mit szokták csinálni?

“Elég nehéz egy ilyen darab után lazítani. A megfelelő eljárással kell csinálni. Régebben mindig kocsmázni mentem esténként. Most már kicsit idősebb vagyok, így ez már nem megvalósítható. Így csak iszom egy sört az öltözőmben, majd hazamegyek, és nézek valami marhaságot a tévében, aztán lefekszem. Különben csak kiégnék.”

A műsor után is szoktál Haribot enni?

“Nem. Egy nap csak 5 különböző színű Haribot eszek.”

A jó dolgokat csak mértékkel szabad fogyasztani.

“Pontosan.”

A Trónok harcában Jon Snow visszatért az életbe. Mi volt a 6. évadban a kedvenc momentumod?

“Valójában éppen tegnap este néztem meg az 5. részt, és szerintem kib*szottul lenyűgöző rész volt. Egyértelműen a TOP 5 kedvenc Trónok harca részeim egyike. Csodálatosan lett megírva. A Trónok harca egyik legjobb pillanata volt.”

Hogyan foglalnád össze a Trónok harcát 5 másodpercben?

“Azt mondanám, hogy addiktív, bántalmazó a közönség felé, csodálatosan megírt, a műfaj meghazudtolója. Egy fantasy papíron, de mégis több annál. Minden kedvencem valahogy műfaj-meghazudtoló.”

Mennyire várod, hogy végül együtt dolgozhass Emilia Clarke-al?

“Azt sem tudom, hogy fogok-e együtt dolgozni vele! Fogalmam sincs róla, hogy a karaktereink valaha is fognak találkozni. Sosem szerepeltünk még együtt, szóval vagy dinamitként robbanna, vagy csak valami ostobaság sülne ki belőle.”

Szerinted a nézők melyik epizód alatt fogják legjobban a körmüket rágni az izgalomtól?

“Szerintem ebben az évadban eddig minden epizód eléggé erős, de mindig a 9. és a 10. rész a legnagyobb. Az a cél, hogy az emberek minél jobban várják a folytatást. A Trónok harcában már igazi hagyománnyá vált, hogy mindig az utolsó két rész a legnagyobb.”

Ha bármelyik karaktert visszahozhatnád az életbe, akkor kit választanál?

“Ha bárkit visszahozhatnék a halálból, akkor az Robb Stark lenne. Robb Starkot hoznám vissza, egyszerűen imádom őt.”

Richard Madden is veled van?

“Még szép. Ebben a pillanatban éppen a szomszédos színházban van. Így szó szerint csak ki kell hajolnunk az öltözőnk ablakán, és átkiabálni a másiknak.”

Nemrégiben egy spin-off sorozat híre kelt szárnyra, de hamar megcáfolták.

“Igen, értesültem róla. Izgatott lettem. De nem, nincs tervben semmiféle Jon Snow spin-off, legalábbis, nem hiszem.”

Még egy Jon Snow Musical sem?

“Jon Snow a jégen. Nem.”

George R. R. Martin azt nyilatkozta, hogy 8 millió történet van Westerosban. Mit gondolsz, mikor fogod abbahagyni a forgatást?

“Nem tudom pontosan, de azt mondanám, hogy már nem fog olyan sokáig tartani, mint amennyi ideje képernyőn van, és ezt hagyjuk is meg így. A készítők elég okosak ahhoz, hogy ezt megértsék, még pénzügyi szempontból is. Ha megfelelően végződik, akkor jóbban eladható lesz, mintha csak értelmetlenül folytatódna.”


Szólj hozzá a bejegyzéshez