2018. október 03.

Kit Harington és Johnny Flynn egy közös West End kalandban vesznek részt, mely Sam Shephard True West c. színdarabja lesz. A színészek anélkül fogadták el a szerepüket, hogy ismerték volna egymást, de elmondásuk szerint ez egyáltalán nem nagy ügy. A Sunday Times foglalt helyet a két színésszel central Londonban egy interjú erejéig, akik egy mérgező testvéri kapcsolat két tagját fogják alakítani ebben a közelgő színdarabban.

Volt valaha is halál közeli élményetek?

Kit: “Egyszer majdnem megfulladtam egy úszómedencében. 4 éves koromban történt. Csupán másodpercekre voltam a haláltól.”
Johnny: “Egy éves koromban én tényleg meg is haltam. Fél óráig a klinikai halál állapotában voltam, de aztán sikerült visszahozniuk.” – a színész elmondása szerint ő is majdnem egy úszómedencébe fulladt bele.
Kit: “Legalább ez közös bennünk.”

A Sunday Times még nyár elején ült le a két színésszel az interjúra, amikor még alig ismerték egymást. Viszont az, hogy csak nemrég találkoztak először, nem igazán jelent számukra akadályt.

Johnny: “Van egy fajta megérzésünk az emberekről. Nekünk pedig elég sok közös barátunk van.” – elmondása szerint nemrég New Yorkban találkozott Kit feleségével, Rose Leslie-vel.
Kit: “Akár ismersz valakit, akár nem, mindig olyan, mintha leugranál egy szikláról.”

A színdarab a jómódú idősebb testvér Austin, és vadabb testvérét, Lee-t követi nyomon, miközben egymással küzdenek. A darab színtársulata szűkös, összesen 4 tagból áll, ám ambíciójuk hatalmas. Van valami szórakoztató benne, amikor egy ilyen macsó amerikai darabot két végtelenül rendes angol ember ad elő, nem?

Johnny: “Igen. Viszont lényegében mindketten színházas háttérrel rendelkezünk.
Kit: “Én most már 9 évet dolgoztam a televízióban. Viszont a színpad folyton magához vonz, és ez sosem lesz másként. Már beszélgettünk róla egy ebéd mellett, hogy mindkettőnket már gyerekkorunkban vittek színházba. Angol színészként ezt tényleg szinte belénk nevelik, ezt a fajta szeretetet a színpad iránt.”

Habár az interjú készítésekor a két színész még messze volt a próbák kezdésétől, mégis sok mindenen rágódhattak a darabbal kapcsolatban. Például a True West alkalmasságáról a mai polarizált időkre.

Johnny: “Politikainak érződhet, de inkább a lélek politikájáról szól, minthogy egy kommentár lenne kormányzati szinten. Minden, ami manapság történik, az emberekkel kapcsolatos, illetve azzal, hogyan kapcsolódnak egymáshoz – hogy alapjaiba véve kijönnek-e egymással. Itt van nekünk ez a szinte értelmiségi, majdnem liberális elit srác, Austin, illetve a teljesen más, veszélyes és földhöz ragadtabb karakter, Lee.”
Kit: “Én személy szerint jelenleg elég erősen érzem a kérdést, hogy hol rontottuk el a férfiasságot? Mit tanítottunk a férfiaknak fiatal korban tekintve a jelenlegi gondjainkat?”

Kit ezalatt a toxikus férfiasságra gondol, mely szerint a férfiak megrémülnek a saját elvárásaiktól és szégyenüktől.

Kit: “Mi veleszületett és mi tanított? Mit tanulnak a fiúk a tévéből és az utcáról, hogy ilyesféle férfiakká válnak? Szerintem ez jelenti jelenlegi korunk egyik legégetőbb kérdését. Hogyan lehetne ezt megváltoztatni? Mert nyilvánvalóan valamit elrontottunk a fiatal férfiaknál.”
Flynn: “Az élet erőszakos. Mindegyikőnknek vannak erőszakos gondolataink. Naiv dolog lenne kivenni az erőszakot a történeteinkből, hiszen ezekből tanulhatunk.”
Kit: “Mi vagyunk a legerőszakosabb faj ezen a bolygón. Így főleg napjainkban fontos emlékeztetnünk magunkat erre.”
Johnny: “Jez Butterworth mondta nekem egyszer, hogy minden jó történet egy halállal szembenéző személyről szól. A történetek valamilyen módon mindig bevonják a halált. Szóval igen, a True West is egy jó történet, amiben szerepel némi erőszak.”

Ami viszont igazán kedves, hogy egyik színész sem rendelkezik mérgező vagy erőszakos tulajdonsággal. A színdarab két testvérről szól, a két színésznek pedig szintén van testvérük – Kit Harington oldaláról egy 3 évvel idősebb báty, Johnny Flynn oldaláról pedig két idősebb testvére van az édesapja első házasságából. Megértik Austin és Lee dinamikáját?

Kit: “A bátyám nagyon szórakoztatónak fogja vélni ezt a darabot. Mivel régen a szart is kirúgta belőlem.”
Johnny: “Talán még személyesnek is fogja érezni.”
Kit: “Meglehet. Nagyon nagyon közel állunk egymáshoz, viszont sokat verekedtünk kiskorunkban. Ebben a színdarabban van valami, ami rám és a bátyámra emlékeztet kiskorunkból. Elég sokat versenyeztünk.”

Nos, meglehet, viszont fordult-e ez valaha olyan rosszra, mint Austin és Lee között? Kit nevetve folytatta.

Kit: “Nem fogom elárulni, hogy mi mindent tett velem a bátyám, mert szörnyű volt. Igazából a bátyám az egész karrieremet arra alapozza, hogy hamar megtanultam megjátszani a sírást. Gyakran nem is kellett megvernie ahhoz, hogy bajba kerüljön.”

Johnny Flynn számára a családi dinamika teljesen más volt, hiszen a féltestvérei 20 évvel idősebbek nála, rajtuk kívül pedig egy húga van.

Johnny: “Valószínűleg elég goromba voltam vele. Én vagyok az idősebb testvér, csak úgy, mint Lee “- majd Kithez fordult – “több történetet is szeretnék hallani tőled.”
Kit: “Pszichológiai kínzás volt. Elég heves.”

Az interjú véget ér, a két színész pedig nekikezdhet a nyárnak – Harington számára ez egy átmeneti fázis lesz, hiszen a Trónok harca véget ért, a házassága pedig kezdetét vette. Elmondása szerint megbékélt a népszerűségével.

Kit: “Az elején izgalmas volt, de aztán a közepe felé haladva elég furcsává vált. Örülök neki, hogy átélhettem, viszont az egyik dolog, amit szeretnék csinálni, hogy visszalépjek ebből az őrületből. Persze örökké követni fog, viszont szerencsésnek érzem magam, hogy benne lehettem ebben a cirkuszban, ami a műsort körülvette. Szerencsés vagyok egyrészt azért is, mert így legalább nem érzem úgy, hogy üldöznöm kell valamiféle hírnevet, amit talán a kezdetben szerettem volna. Örülök neki, hogy színész lehetek és nem csak egy karakter vagy birtok.”

Ez azt jelenti, nem lesz több csata jelenet?

Kit: “Végeztem a csatákkal. Végeztem a csatamezőkkel és a lovakkal.”

Akkor nem lesz spin-off? Elég sokfélét ígértek nekünk.

Kit: “Nem, nem fog megtörténni. Soha többé nem megyek semmi ilyesmi közelébe.”


Szólj hozzá a bejegyzéshez