2017. augusztus 29.

A Trónok harca 7. évadának 7, egyben utolsó epizódja egy olyan dologgal szolgált számunkra, melyre a sorozat eleje óta számítani lehetett. Az egész műsor effelé a történés felé építkezett a legeleje óta, most pedig végre láttuk megtörténni a képernyőn is. Sokak erre a momentumra vártak, sokak viszont nem helyeslik a dolgot. Nem más ez, mint a Tűz és Jég egyesülése.

A Trónok harca néhány színésze, Kit Harington, Emilia Clarke és Peter Dinklage egy videókommentárban számolt be a jelentős momentumról, avagy Jon Snow és Daenerys ágy jelenetéről, illetve Isaac Hempstead-Wright Jon szüleinek, Rhaegar és Lyanna házasságáról.

Kit: “Szerintem az évad felétől számítva elkerülhetetlenné vált az, hogy Jon és Daenerys egy ágyba kerüljenek.”

Emilia: “És nekünk, színészeknek ez nagyon fura. A valósága annak, hogy mit jelentenek egymás számára… Nem tudom, ez hogy fog működni.”

Kit: “Szerintem mindketten tudják, hogy nem helyes. Mindketten tudják, hogy még gondot fog okozni. De ez mégis csak az a dolog, amikor valaki iránt hirtelen mély érzéseket kezdesz el táplálni, ráadásul ilyen eseményeken mentek együtt keresztül. Olyan, mint egy elszabadult vonat, nem tudod megakadályozni, hogy megtörténjen.

Isaac: “Látni, hogy ez a két ember valóban szerette egymást, és hogy az egész dolog, Robert lázadása egy hazugságon alapul, kicsit olyan… ember! És ami érdekes, hogy Bran nem tudja, mit kéne kezdenie ezzel a dologgal, mert amint minden összejön, és mindenki csatlakozik a harchoz, a Trónok harca elkerülhetetlenül szét fog minket szakítani még egyszer.”

Peter: “Veszélyes mindenki számára, aki részt vesz benne. Biztos vagyok benne, hogy jó kettejüknek abban a pillanatban. De még a felszabadulást sem kapjuk meg, hogy milyen szép lehet vagy lenne. Ez csak egyszerűen nem jó így. Pedig annak kéne lennie, de mégsem az. Ez a Trónok harca. Elég hosszú története van a rosszul végződő románcoknak a műsorban…”


Szólj hozzá a bejegyzéshez