2017. szeptember 10.

A másokkal való küzdelem mellett Kit Harington most új szerepben látható: ő lett a Dolce & Gabbana új illatának az arca (Emilia Clarke-kal együtt). Ezúttal a The Cut készített egy interjút a színésszel a The One kampánnyal kapcsolatban. Megkapták, hogy szigorúan ne kérdezzék őt a Trónok harcáról, ám Kit mégis megválaszolt egy Jon Snow-val kapcsolatos kérdést: elmondta, milyen illata lehet neki. Emellett pedig arról beszélt, miért nem szereti a férfikonty megnevezést, illetve Harry Potter imádatát is felhozta.

Miért szerettél volna részt venni ebben a kampányban, és milyen volt Olaszországban forgatni?

“Azért szerettem volna részese lenni ennek a kampánynak, mert csak egy dologban különbözött a többitől. Mindig komor, borongós, sötét, töprengő, nagyon menő reklámkampányokat láthatunk a parfümökhöz és hasonlókhoz. Ebben pedig volt némi élet, a D&G esetében mindig azt gondoltam, hogy ezt elég jól csinálják. Nem igazán mosolyoghatok túl sokat a munkáim során, így ez egy jó lehetőség volt arra, hogy végre jól érezzem magam.

Nápolyban forgattunk, és egy térnyi valódi nápolyi ember között sétálhattam végig. A háttérben zene szólt. Nekik pedig a kezükben volt az, ami egy drága filmdíszletnek tűnhet halárus és ételárus standokkal. Igazi élettel, energiával teli helyszín volt ez. Pontosan ilyet szerettem volna csinálni, mert már papíron is jó mókának tűnt, és nem csak egy újabb, túlságosan menő dolognak.”

Biztosan kellemes változás lehetett mosolyogni a borongás helyett.

“Pontosan. Megkaptam rá a lehetőséget.”

Láttam a promociós anyagban, hogy még táncoltál is egy kicsit a reklámban.

“Igen, valóban táncoltam egy kicsit – az nagyon félelmetes volt. Nem igazán az én erősségem, de láttam a papírokon, hogy végig kell járom a várost, megkóstolni néhány ételt, végül pedig a helyiekkel kell táncolnom, szóval igent mondtam rá. Aztán ahogy telt az idő, elgondolkodtam rajta, hogy mégis miért mentem ebbe bele? Komplett bolondot fogok csinálni magamból. Aztán elérkezett az idő, szólt a zene, és bízz bennem, nem tudsz úgy kimenni egy nápolyiakkal teli térre, hogy ne táncolnál velük – olyan, mintha illegális lenne nem megtenni. Így eléggé könnyen jött. Egy mulatságos nap volt. Valóban ezt mondhatom.”

Mi a te Kit Harington tánc mozdulatod?

“A klasszikus shimmy shake. Úgy táncolok, mint az anyukám. Egy kicsit táncolok a vállammal, ezzel egyidőben megmozgatom a csípőmet, ami nagyon intenzívnek tűnik.”

Emlékszel az első alkalomra, amikor kölnit használtál?

“Igen, és nem fogsz hinni nekem, mivel hazugságnak tűnhet, de valójában ez volt az oka, hogy részt akartam venni ebben a kampányban – a legelső illat, amit megvásároltam, az a D&G-től származott. Nagyon kellemes élmny volt az első alkalom, amikor kölnit vásároltam. 15 vagy 16 éves lehettem.”

Mi a legelső illat élményed?

“Emlékszem, hogy anyának volt egy parfümje, mely rózsa illatra emlékeztetett. Egy nap elment otthonról, én pedig úgy döntöttem, hogy készítek egy parfümöt neki. Így hát kimentem a kertbe, levágtam az összes rózsát a rózsabokrairól, péppé törtem őket egy edényben, majd létrehoztam ezt a kellemetlen szagú folyadékot, amit aztán odaadtam anyának. Még most is pontosan emlékszem az arcára. Büszkeség és öröm jelent meg rajta, hogy a fia valami kedveset készített neki, és düh, amiért levágtam az összes rózsáját.”

Mi volt a legjobb ajándék, amit egy romantikus partnerednek adtál?

“Korán megtanultam, hogy a péppé zúzott rózsák nem igazán fogják megszerezni nekem azt a szeretet, amire vágyok. Mindig is szerettem ékszereket vásárolni. A barátnőmnek egyszer egy kis medve formájú követ adtam.”

Mit gondolsz, Jon Snow-nak milyen illata lenne, hogyha magába kéne foglalnod az esszenciáját?

“Pontosan meg tudom mondani, milyen illata van Jon Snow-nak. Fa füst, nedves kutya, és lejött bőr szaga van.”

Ki a legjobb és legrosszabb illatú ember a munkatársaid közül?

“Nem igazán tudnám megmondani. Valójában a legtöbbeknek eléggé rossz illata van. Vegyük például Sophie Turnert.”

Mik a hajápolási szokásaid, és mennyire várod, hogy végre levágathasd a hajad, és megszűntethesd, hogy ez legyen a fő téma veled kapcsolatban?

“Alig várom, hogy levágathassam, mert akkor végre abbahagynák a vele kapcsolatos kérdéseket. Igazából, nem csinálok vele túl sok mindent, csak megmosom, és hagyom, hogy megszáradjon. És tulajdonképpen természetesen szárad meg, gondolom ilyen érdekes módon az emberek számára”

Van kidolgozott ápolási szokásod, vagy csak simán vízzel mosod meg a hajad?

“Apu mindig azt mondja, hogy a víz a legjobb hidratáló, mivel ő nem igazán hisz a hidratálókban. Szóval én is csak ennyit csinálok. Nem igazán foglalkozok magammal.”

Meg akartam kérdezni a következőt: vannak ezek az új Ken babák, melyek az interneten terjedtek el mostanában, az egyiküknek pedig férfikontya van.

“Nem igazán értem ezt a kifejezést, hogy férfikonty. El is mondom, mi a teóriám velük kapcsolatban. Nem értem, hogy miért kéne a férfikontynak divat elemnek lennie. Senki sem mondja egy lányról, aki copfba köti a haját, hogy divatos, mivel ez csak ez módja annak, hogy eltűrje a haját az arcából.”

Igen! És miért kell mellé a nemi minősítés?

“Pontosan!”

Szóval így, hogy létezik a férfikontyos Ken baba – bocsánat, kontyos Ken baba – a férfiak által viselt kontyok elveszítik a jelentésüket?

“Úgy érted, a férfiaknak nem kéne többet kontyot viselniük? Nem igazán van így. Ameddig hosszú hajam lesz, addig kontyba fogom tenni. Mivel nagyon idegesítő, hogy folyton az arcomba lóg. Megígérhetem, hogy nem azért teszem kontyba a hajam, mert divatos.”

Hiszek neked. Ha bármi más karrierbe kezdhettél volna a színészet mellett, akkor mi lenne az?

“Szerintem a nulláról indulnék. Lehet, hogy kitanulnám az ács vagy az asztalos mesterséget, szívesen dolgoznék fával.”

Van bármiféle más titkos szenvedélyed, vagy bármi, amiben titokban szakértő vagy?

“Harry Potter. Nagyon jó vagyok a Harry Potterben.”

Milyen házhoz tartozol?

“Griffendél, egyértelműen. Senki sem akar a Hugrabug házba tartozni, a Hollóhát unalmas, a Mardekár pedig tele van pszichopatákkal, ahogy ezzel mindenki tisztában van.”

Találkoztál már J.K. Rowlinggal?

“Nem, de szeretnék. Nagy csodálatra méltatom, szerintem nagyon különleges nő.”

Talán indulhatnál egy szerepért a Legendás Állatok filmekben.

“Kijelentem, hogy nagyon szeretnék benne lenni azokban a filmekben.”

Ki lenne a te ideális Harry Potter karaktered?

“Nem tudom, hogy jó vagy rossz szeretnék lenni, csak azt tudom, hogy szeretnék pálcát birtokolni. Még azt is tudom, pontosan hogyan tartanám a pálcát – tudod, hogy tartja Ralph Fiennes az övét, feltartott kézzel. Na, én is pont úgy szeretném.”

A parfümöt “The One”-nak (=Az Egyetlen) hívják. Mi az az egyetlen dolog, ami nélkül nem tudnál élni?

“Valószínűleg a főtt tojás és a pirítós katonák azok. Le is ugranék egy szikláról nélkülük. Ez az én kényelmi ételem.”

Van speciális tojástartód, amit szívesen használsz?

“Olyan nincs, amit folyton magammal vinnék. De szívesen kezdenék el tojástartókat gyűjteni.”

Talán elkezdhetnének Jon Snow-s tojástartót gyártani, hogy riválisai lehessenek a buborék fejű Jon Snow figuráknak.

“Ez egy jó ötlet, talán el is indítom őket a piacon.”


Szólj hozzá a bejegyzéshez