2016. március 27.

Ezúttal a The Guardian készített interjút Kit Haringtonnal a Theatre Q and A szekciójukban, ahol különböző színészeket szoktak meginterjúvolni, most pedig a mi ex Jon Snow-nkra esett a választásuk. Az interjú során szóba került a Trónok harca, Doctor Faustus, illetve az is, hogy mit tervez Kit a jövőre nézve.

Christopher “Kit” Harington 29 éves, a Nyugat-Londoni Actonban született, 11 éves korától  Worcestershire-ben nevelkedett. Az édesapja üzletember, míg az édesanyja drámaíró, aki fiát Christopher “Kit” Marlowe után nevezte el. Habár a nagybátyja a 14. Harington Lovag, Kit állami tanítást kapott. Miközben a dráma iskolát végezte, szerepelt a Nemzeti Színház darabjában, a War Horse-ban, majd Laura Wade Posh c. darabjában a Royal Courtban. 2012-ben kezdte el játszani a komor, törvénytelenként született antihős, Jon Snow szerepét az HBO sorozatában, a Trónok harcában egészen tavalyi meglepő (és máig vitatott) haláláig. A következő hónapban pedig Christopher Marlowe Doctor Faustusát fogja játszani a Duke of York’s Színházban.

Szóval, visszatérsz a színpadra…

“Egy kicsit grandiózusnak érződik kimondani ezeket a szavakat, mert éppen hogy csak felléptem a színpadra karrierem elején, aztán ott is hagytam. De az utóbbi 2 évben vissza akartam térni. Elmentem megnézni néhány barátomat játszani különböző színdarabokban, és intenzív féltékenységet éreztem.”

Mi hiányzott?

“A filmekhez és tévés műsorokhoz elszigetelten készülhetsz. Van egy kis társaságod, de az a társaság részekre bomlik. Néha mindenki összejön, majd ismét különválik. A színházban pedig 5 hetet töltesz ugyanazokkal az emberekkel tényleg együtt létrehozva valamit. Ez az, amit hiányoltam. És a tapsot, azt hiszem (nevet).”

Miért pont a Faustus? Hajtott, hogy a névrokonod által készített darabban szerepelj?

“Sosem olvastam vagy láttam az eredeti darabot, és ebben az esetben a darab középső része ki lett cserélve a kortárs  Colin Teevan átdolgozására, ahol Faustus egy modern színpadi bűvész akár David Blaine vagy Copperfield. Mintegy 25 oldalon át egy teljesen modern darabról van szó. És ez így tényleg működik. Az első sorom az, hogy: “Tényleg szeretnek, tényleg k/vára szeretnek engem!”

A Trónok harca biztos nagy felkészülést jelentett számodra.

“Először azt gondoltam, hogy Faustus önmagad eladásáról fog szólni a hírnévért cserébe, de igazából arról szól, hogy egy ember teljesen a saját fejében ragad. Nem vagyok biztos benne, mennyit mondhatok el…”

És ismételten, a Trónok harcának köszönhetően ez az életed története.

“Igen, nagyon az…”

Szóval Jon Snow tényleg halott?

“Szerepelt a 6. évad promocionális képein… Tényleg halott vagyok. Nem térek vissza. Egy filmem forgatása is soron van pontosan a Faustus után Xavier Dolannel, ez pedig a  The Death and Life of John F Donovan. Egy fiatal színészt fogok alakítani, aki a filmes világba próbál betörni, nagyon zavart, majd egy botrányba bebugyolálva találja magát, természetesen igazságtalanul esnek neki.”

Ismét egy sötét szerep.

“Szeretek gyötrelmes, mélyen depresszív és sötét karaktereket alakítani. Nem tudom, hogy miért, talán én is ilyen vagyok. Semmi sem izgat kevésbé, mint szerepelni egy romantikus vígjátékban.”

Megkönnyebbültél, hogy kiszálltál a Trónok harcából, vagy bánod?

“A Trónok harca egy nagyszerű dolog, és továbbra is hihetetlen lesz – szóval egyértelmű veszteség nem benne lenni a cirkuszban. Csodálatos hatással van az életemre. Nem lehetnék benne a Faustusban, nem kapnák más ajánlatokat sem, ha nem szerepeltem volna benne. ”

És még a barátnőddel is ott találkoztál.

“Igen, az egy nagyon kedves dolog számomra: Én és Rose (Leslie) a 2. évadban találkoztunk. Ygritte halála a sorozatban nagyon érzelmes volt: a legjobb barátomat, egyben barátnőmet veszítettem el a műsorban, én pedig visszatértem a következő évben. A karakter is veszteséget élt meg, és én is.”

Melyik a rosszabb: hogy az emberek azt feltételezik, egy színházi családból származol, vagy hogy azt, te csak egy másik előkelő színész vagy?

“Anya egy drámaíró volt némi sikerrel, de én nem tartozom a dinasztiához. Senkit sem ismertem az iparban, amikor beléptem. Az előkelő dolgot eléggé kényelmetlennek érzem. A családom nem volt gazdag, én pedig állami iskolában tanultam, amint pedig nekem is lesznek gyermekeim, ők is állami iskolába fognak járni. Persze a magániskoláknak is megvan a maguk igaza. Sok pénzt és erőforrást pumpálnak a dráma osztályokba. Figyelembe véve, hogy mennyire sikeres az ország díszlettervezők, sminkesek és fodrászok, rendezők, színészek és producerek exportálásában, csodálkozom, hogy ez nem tükröződik az állami oktatásban.”

Hol látod magadat 10 év múlva?

“Mohó vagyok, szeretném eljátszani Hal herceget a IV Henry első és második részében, majd IV Henry-t, szeretnék filmekben szerepelni, majd visszatérni ismét egy csúcsminőségű tévés műsorba, mert a történetmesélés ott a legizgalmasabb és legveszélyesebb egyben. És persze 3 tévés műsort is írtam a legjobb barátommal, Dan Westtel, melyek közül kettőt már el is adtunk, így szeretném magam producerként is látni. Dannel a dráma iskolában találkoztam, együtt élünk, és együtt írunk. Ez olyan, mint egy szexmentes házasság.”


Szólj hozzá a bejegyzéshez