05
október
2016

Kiderült, hogy Kit Harington egy új projekten dolgozik, melynek az ideiglenes címe Gunpowder, és egy Guy Fawkes inspirálta munka lenne a BBC számára. A színész úgy tervezi, hogy mint rendező és mint színész venne részt benne.

A történelmi dráma 1605-ben játszódik, a brit radikális Fawkesről, és egy tartományi angol katolikus csoportról szól, akik megpróbálják felrobbantani a Felsőházat az Egyesült Királyság parlamentjében, ezzel megölve I. Jakab angol királyt, hogy ismét egy katolikust helyezzenek a trónra. A megkísérelt terv, mint ahogy köztudott, meghiúsult november 5-én, amikor a hatóságok rátaláltak a Fawkes által őrzött robbanóanyagokra.

A színész ebben az évben egy interjú folyamán árulta el, hogy Robert Catesby leszármazottja, aki a Puskaporos terv kieszelője volt, valamint hogy egy forgatókönyvön dolgozik legjobb barátjával, csupán eddig a dátum volt ismeretlen. A történet egy sorozat formájában kerülne bemutatásra a BBC csatornán, mely 3 részből állna, ám a BBC még nem írta alá a szerződést, viszont egy ismeretlen forrás által megerősítésre került, hogy a projekt közel áll a berendeléshez.


Leave a comment