2016. február 07.

Kit Harington egy színház képzett színész, akinek első jelentős szerepe még a War Horse c. színdarabban volt, mely 2008-2010-ig futott a színpadon. Később több színdarabban is feltűnt, de Trónok harcabeli szerepének köszönhetően közel 6 évig nem jelent meg színházi színdarabban. Azóta is kereste a megfelelő darabot, melyben játszhatna, és úgy tűnik, most megtalálta.

Kit Harongton, a Trónok harca sztárja ezúttal önszántából megy a pokolba. A színész ugyanis visszatér a színpadra Christopher Marlowe’s Doctor Faustus darabjában a címszerepet játszva idén áprilisban a Duke of York’s Színházban. Rendezője Jamie Lloyd lesz.

A darab a színpadon áprilistól egészen júniusig lesz a színpadon a londoni Duke of York’s Színházban. Jegyfoglalás ezen a linken máris lehetséges.

Kitnek az új szerep egyértelmű változás lesz, hiszen ezúttal nem a szokásos hős szerepét fogja játszani, hanem annak ellentétét:

“Szerintem a Trónok harcában, és más dolgokban, amikben szerepeltem, mindig a klasszikus hőst játszottam, akik alapvetően nagyon jó emberek, és a szívük a helyén van, ám Doctor Faustus nem egy ilyen személy, hiszen ő egy anti-hős, egy önző férfi sötét titokkal és lélekkel.”

Jamie Lloyd, a színdarab rendezője is izgatottan várja, hogy láthassa Kitet a színpadon magára ölteni a címszerepet. Így nyilatkozott róla:

“Van ez a bizonyos fajta energia a nézőtéren a várakozás miatt, hogy láthassad a világ egyik legizgalmasabb színészét csak pár lépésre magadtól!”

A darabhoz már a promóciós poszter, illetve az Oliver Rosser által készített fotósorozat is megtekinthető a galériában tökéletes minőségben.


Szólj hozzá a bejegyzéshez