2018. február 07.

Xavier Dolan kanadai rendező meglepő bejelentést tett közelgő filmje kapcsán, mely a The Death and Life of John F. Donovan címet viseli. A címszereplőt Kit Harington kelti életre, a forgatások nagy részét pedig 2016 nyarán és őszén végezték el. Azóta mégsem tudtunk meg túl sokat arról, hogy a rendező mikor is tervezi megjelentetni a filmet. Xavier Dolan a napokban tett váratlan bejelentésében osztotta meg velünk, hogy a film egyik jelentős szereplőjét teljesen kivágják a filmből. A karaktert Jessica Chastain formálta meg, aki egy újságíró lett volna, emellett nagy szerepet vállalt a címszereplő karakter, John Donovan bukásában, egyfajta gonosztevőnek számított. A rendező Instagram profilján részletezte döntésének okát:

“A film első vágásra 4 óra hosszúra sikeredett! Szerettünk benne minden jelenetet, de tudtuk, hogy egy mélyebb átgondolás vár ránk a film formáját illetően. Hosszú mérlegelés után úgy döntöttünk, Jessica Chastain karakterét teljesen ki kell vágnunk a filmből. Nagyon nehéz volt ezt a döntést meghozni. Őszinte szeretetet és nagy csodálatot érzek Jessica iránt. A döntést szerkesztői és narratív szinten kellett meghozni, tehát semmi köze nem volt az alakításhoz.”

A döntésről természetesen Jessicát a nyílt levél közzététele előtt értesítették, ő pedig megérti Xavier Dolan döntését. A rendező és a színésznő emellett jó barátok is, Xavier volt a vőfély Jessica esküvőjén. Arról egyelőre nem tudunk semmit, hogy Kit Harington mit gondol a fejleményekről, csupán annyit, hogy a színésznővel voltak közös jeleneteik, így sajnos ezek is mind törlésre kerülnek a filmből. Ez azt jelenti, hogy bármennyire is szerettük volna Kitet és Jessica Chastaint egy filmben látni, ez sajnos nem fog megvalósulni ezen film kapcsán.

Végül pedig Xavier nyílt levelében a film megjelenéséről is írt pár sort, melyről még mindig nem tud sokat mondani. Remélhetőleg idén már láthatjuk a filmet.

“Szeretném megosztani veletek, hogy elégedett vagyok a filmmel. Nagyon tetszik, és alig várom, hogy megoszthassam veletek. Az, hogy mikor, hol és hogyan, az nem igazán esik az én hatáskörömbe, de köztünk szólva minél előbb, annál jobb.”


Szólj hozzá a bejegyzéshez